10 noutăţi Nemira la Bookfest 2015. Şi tot atâtea motive să nu lipseşti de la standul nostru

600p400bDragi prieteni, mai sunt doar câteva zile până la o nouă ediţie a Salonului de carte Bookfest. Sărbătoarea cărţii îşi reintră în drepturi după o lungă aşteptare, iar noi am făcut tot posibilul să te aşteptăm cu o ofertă cât mai variată. Iată 10 motive – a tot atâtea noutăţi editoriale – pentru care credem că nu poţi să pleci de la Bookfest fără să treci pe la standul nostru.

lumea-de-gheata-si-foc_c1_site1. Albumul-concept „Lumea de gheaţă şi foc” te va aştepta acolo, proaspăt şi gata să facă parte (pentru mult timp) din biblioteca ta. Ilustraţii şi hărţi color, cu peste 170 elemente originale, genealogia caselor Stark, Lannister şi Targaryen, toate acestea şi multe altele alcătuiesc o incursiune în istoria şi cultura ţinutului Westeros de care, dacă eşti fan al super-producţiei Game of Thrones şi a cărţilor pe care se bazează aceasta, nu ai cum să te lipseşti.

gabrielle-zevin---viata-de-poveste-a-lui-a.j2. Dacă iubeşti cărţile şi – implicit – lectura, avem titlul potrivit pentru tine: Viaţa de poveste a lui A.J.Fikry”, un roman semnat Gabrielle Zevin care îţi va arăta că nu eşti singura persoană capabilă să sacrifice totul pentru lumea minunată a lecturii. Prin urmare, aşteaptă-te să te bucuri şi să suferi alături de personajul principal, patronul unei mici librării care pariază totul pe ceea ce noi, aici, am numi plăcerea lecturii şi care în cele din urmă îşi vede curajul răscumpărat.

Această carte va fi lansată la standul Nemira duminică, 24 mai, de la ora 12.00 în prezenţa Anei Nicolau şi a Laurei Câlţea.

3. Volumul de memorii al marelui supravieţuitor şi aventurier Bear Grylls, „Noroi, transpiraţie şi lacrimi”, se lansează la standul Nemira. Sâmbătă, 23 mai, de la ora 12:00, prin urmare, eşti aşteptat/ă la standul Nemira, în prezenţa invitatului Discovery Romania, Daniel Pisică pentru o doză de adrenalină cum n-ai mai primit demult.

kathleen-tessaro---colectionara-de-parfumuri-interzise4. Foarte important: colecţia Damen Tango calcă pe urmele Nautilus şi îşi schimbă look-ul! Vârf de lance în acest proces de cosmetizare este volumul Colecţionara de parfumuri interzise”, de Kathleen Tessaro, ce explorează iubirea obsesivă dintre muză şi artist, dintre miros şi forta copleşitoare a amintirii.

5. Babel, colecţia de literatură universală a editurii Nemira, te provoacă la o discuţie pe marginea volumelor Tristeţi de lămâie”, Falconer”, „Secolul norilor şi O delicatesă”, bineînţeles, în companie selectă: invitaţi vor fi Radu Paraschivescu şi Bedros Horasangian, alături de Dana Ionescu, coordonatoarea colecţiei.

6. Sâmbătă, 23 mai, de la ora 12.30, standul Nemira devine scenă de teatru. Iar asta pentru că sunteţi invitaţi la un scurt spectacol-lectură din „Povestea vieţii mele”, cartea de memorii a celui mai faimos seducător din toate timpurile, Giacomo Casanova. Responsabil cu deliciile interpretării acestui text celebru va fi actorul Marius Stănescu.

liviu-radu---intre-cer-si-pamant7. Un autor science-fiction foarte-foarte îndrăgit de publicul din România, Liviu Radu, revine cu un nou volum: Între cer şi pământ. E momentul, prin urmare, să lăsaţi extremele şi să descoperiţi zona intermediară indicată într-o proză foarte spectaculoasă de acest mare scriitor.

8. Credeai că România în care trăieşti e bizară, sau poate chiar absurdă? Ei bine, aşteaptă să vezi ce ţi-a pregătit Ştefana Czeller în Lacrimile Diavolului. Această lucrare cu accente distopice de-a dreptul gotice se va lansa la standul nostru duminică, 24 mai, de la ora 11.00.

9. George Banu continuă fascinanta cartografie afectivă din Parisul personal” cu volumul Casa cu daruri”, ce apare în Colecţia Yorick. Trecând de la exterior la interiorul oraşului, eseul aliază cuvintele cu imaginile Mihaelei Marin în numele dorinței de a privi obiectele splendide fixate pe zidurile din jur şi totodată de a reînvia amintirea prietenilor care le-au oferit.

Şi acest titlu va fi lansat la standul Nemira în cadrul Bookfest, sâmbătă, 23 mai, de la ora 11:30. Bineînţeles, în prezenţa autorului, dar şi a invitaţilor săi Carmen Muşat şi Monica Andronescu.

marie-louise-von-franz---visele-si-moartea10. Nu în ultimul rând, cel de-al zecelea motiv pentru care considerăm că standul Nemira trebuie să fie ţinta voastră principală la această ediţie Bookfest, este o nouă lansare în colecţia Philemon coordonată de Lavinia Bârlogeanu. Noutatea editorială este volumul clasic deja al faimoasei Marie-Louise von Franz, Visele şi moartea”, o carte ce explorează universul oniric al omului şi legăturile profunde ale visului cu lumile vizibile şi invizibile.

Pentru lansarea acestui titlu sunteţi invitaţi la standul Nemira vineri, 22 mai, de la ora 18.30, în prezenţa coordonatoarei colecţiei Philemon, Lavinia Bârlogeanu.

Bineînţeles, motivele pentru care vă invităm să faceţi cât mai multe opriri de alimentare intelectuală la standul Nemira ar putea mult şi bine, fiind mult mai multe, dar pentru moment ne oprim aici. Pe restul le veţi descoperi voi înşivă începând cu data de 20 mai.

Vă aşteptăm!

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *