5 serii de cărţi care dau dependenţă

600p400

Un iubitor de cărţi ştie ce înseamnă dependenţa de poveşti, de noi aventuri în care să exploreze lumi din viitor sau tărâmuri fantastice. Şi ştim că voi, cititorii Nemira, aveţi nevoie de o doză zilnică de fantastic. Pentru a veni în ajutorul vostru, v-am pregătit o promoţie specială pe nemira.ro. Lumi de toate felurile vă aşteaptă în cărţile SF&F din promoţie, galaxii îndepărtate, mări furtunoase, deşerturi pline de pericole şi chiar locaţii ale unor evenimente importante din istoria noastră. În continuare, vă oferim câteva recomandări din lista noastră.

Seria Cultura, de Iain M. Banks

banksAcum este disponibil pentru precomandă şi al treilea volum al seriei, Folosirea armelor!

Războiul bântuie întreaga galaxie. Miliarde de fiinţe au murit, miliarde îi vor cădea victime. Planetele, lunile, chiar şi stelele sunt ameninţate de distrugere în orice clipă. Idiranii luptă pentru Credinţa lor. Cultura luptă pentru dreptul ei moral de a dăinui. Nu poate exista pace între cele două.

Civilizaţie simbiotică, în care elementul uman şi cel tehnologic se întrepătrund, Cultura a dat o mulţime de Jucători. Gurgeh este unul dintre ei, stăpân pe universul computerelor.Batjocorit, şantajat, cât pe ce să fie ucis, Gurgeh acceptă să joace. E provocarea vieţii lui şi, foarte posibil, şi provocarea morţii lui.

Cronicile Malazane, de Steven Erikson

malazaneForţe oculte, creaturi din puternice rase ancestrale şi poveşti încâlcite se întâlnesc într-o saga fantasy care a cucerit milioane de cititori. Imperiul Malazan fierbe din pricina nemulţumirilor, iar legiunile sunt însetate de răzbunare. Numai oraşul Darujhistan rezistă. Sergentul Whiskeyjack şi brigada Arzătorilor de Poduri primesc o misiune sinucigasă, pentru a cuceri metropola în numele Malazanului.

Imprevizibilă, seducătoare, plină de suspans, povestea merge mai departe şi scoate la suprafaţă universuri noi, provocări neprevăzute şi soluţii care pun la încercare imaginaţia cititorilor.

Trilogia Magicienii, de Lev Grossman

magicienii-3Quentin Coldwater nu seamănă cu niciunul dintre colegii lui de liceu. În timpul liber reciteşte cărţile fantasy preferate din copilărie şi în vis îi însoţeşte pe protagoniştii lor în lumea magică numită Fillory. În comparaţie cu aventurile din cărţi, viaţa îi pare anostă şi lipsită de culoare. Totul se schimbă însă atunci când este admis într-un colegiu secret şi exclusiv de magie în afara New York-ului. Acolo încep peripeţiile lui şi o iniţiere riguroasă în magia modernă.

Dar, în cele din urmă, după un timp nici magia nu îi mai aduce fericirea şi ineditul pe care Quetin le aştepta de la viaţă – asta până când el şi prietenii săi fac o descoperire uimitoare: Fillory există cu adevărat.

Seria Temeraire, de Naomi Novik

novikViaţa căpitanului Will Laurence din Marina Regală britanică este răsturnată din clipa în care capturează o fregată franceză, având la bord un ou de dragon destinat împaratului Napoleon. Transformat peste noapte în aviator, Laurence devine căpitanul puiului de dragon pe nume Temeraire, de care îl va lega o profundă prietenie. Laurence şi Temeraire îşi vor primi botezul de foc în inima războaielor napoleoniene.

China descoperă că preţioasa ofrandă destinată lui Napoleon a căzut în mâinile britanicilor, astfel că o înverşunată delegaţie chineză porneşte în misiunea de a recupera măreţul animal.

Seria Marea Sfărâmată, de Joe Abercrombie

aber

Jumătate de rege este cartea lunii septembrie la Clubul de lectură Nemira!

Marea Sfărâmată este o poveste ce se petrece într-o lume post-apocaliptică, întoarsă la era medievală, o aventură pe mare în spiritul vechilor vikingi şi cu un tânăr prinţ, Yarvi, ce încearcă să îşi păstreze tronul, în timp ce alţii conspiră să i-l fure. Dacă în prima carte, Jumătate de rege, vedem povestea doar prin ochii lui Yarvi, în Jumătate de lume sunt introduse două noi personaje, tânăra Thorn, ce vrea să devină o luptătoare precum bărbaţii şi Brand, un războinic ce refuză să ucidă.  Cei doi sunt prinşi în jocurile pentru putere ale lui Yarvi şi trebuie să îşi găsească drumul.

Prinţul Yarvi a jurat să recâştige tronul pe care nu şi l-a dorit vreodată. Dar mai întâi trebuie să supravieţuiască cruzimilor, lanţurilor şi apelor dure ale Mării Sfărâmate. Thorn este hotărâtă să răzbune moartea tatălui ei, trăieşte doar pentru luptă. Dar atunci când este acuzată de uciderea unui om în ring, trebuie să lase totul în urmă. Alături de ea în călătorie îl are pe Brand, un tânăr războinic care nu vrea să ucidă, un om slab în ochii lui şi ai ei, dar care poate fi singura salvare.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *