Atlasul secret, din seria Marile Descoperiri, de Michael A. Stackpole ajunge în librării

michael-a-stackpole---atlasul-secret-c1De săptămâna viitoare ajunge în librării ediția nouă a seriei Marile descoperiri, de Michael A. Stackpole. Romanul are ca fundal o lume postapocaliptică care amintește de China medievală sau de civilizația maiașă, unde se desfășoară o aventură epică pornind de la bunul cel mai de preț – hărțile teritoriilor necunoscute. Personajele sunt magicieni, luptători, maeștrii zen și, bineînțeles, cartografi și exploartori. 

Familia Anturasi din Nalenyr întocmește hărți și explorează teritorii necunoscute. Pentru Nalenyr, această știință valorează mai mult decât toate comorile cunoscute ale celor Nouă Principate, căci explorările aduc relații comerciale și astfel se ajunge la aur, cu ajutorul căruia prințul Cyron poate antrena și menține o armată de mercenari helosundieni. Numai că descoperirea pe care o fac Keles și Jorim în ultima lor expediție în necunoscut schimbă toată lumea, deschide răni vechi, eliberează puteri magice și amenință o pace fragilă, care a oprit cândva Urgia apocaliptică…

„Iată un roman fantasy de mari proporții, cu multe conflicte sângeroase, trădări și duplicități.“ Publishers Weekly

„Când vor vorbi despre scriitorii care au urmat după generația Asimov-Clarke și generația Zelazny-Silverberg, viitorii cititori vor trebui să-l menționeze pe Michael A. Stackpole.“ Stephen R. Donaldson

MICHAEL A. STACKPOLE s-a născut in 1957, in Wassau, Wisconsin. A scris primul roman fantasy (Talion: Revenant) în 1986, dar acesta nu a fost publicat decât in 1997, deoarece s-a considerat ca un volum de 175 000 de cuvinte e prea mare pentru un autor necunoscut. Începând cu 1987 a semnat trilogia Warrior, care i-a adus consacrarea și a stat la baza unui serial de animație televizat.

Colecția Nautilus SF&F coordonată de Ana Nicolau s-a lansat în 1991 și este în prezent cel mai cunoscut brand de science-fiction și fantasy din România, după publicarea a sute de cărți scrise de autori canonici și premiați sau de tineri autori emergenți, deopotrivă români și străini. Printre autorii care au apărut în colecția Nautilus se numără Isaac Asimov, Frank Herbert, Philip K. Dick, Orson Scott Card, Arthur C. Clarke, Robin Hobb, George R.R. Martin, Suzanne Collins, Diana Gabaldon și mulți alții.

Alte titluri în pregătire în colecția Nautilus:

Umanii, de Matt Haig

Doctorul Bloodmoney, de Philip K. Dick

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *