Bloguri de cititor

Sursa: mihaelaanghel.com

Câți dintre voi aveți un blog? Câți dintre voi scrieți periodic pe el? Și câți dintre voi scrieți și recenzii de carte pe acesta?

Ei bine, am căutat de curiozitate ce scrie lumea pe internet despre cărțile citite. Este foarte interesant, dacă stăm să ne gândim, cum unii iubitori de lectură își împart propriile gânduri și păreri cu restul lumii, de cele mai multe ori fără a aștepta ceva înapoi. Simplul schimb de informații, de recomandări sincere și de preferințe în domeniul literar contribuie la clădirea unei întregi “mișcări” culturale.

Așa că voi împărți și eu cu voi o foarte mică parte din descoperirile mele de azi, în privința blogurilor dedicate promovării dragostei de lectură.

O primă recenzie găsită este cea a cărții lui Robin Hobb, “Ucenicul Asasinului”, de pe blogul Lumi Nebune. Autoarea postului, Josephine, vorbește foarte frumos despre prima sa întâlnire cu un roman SF și Fantasy. Mă bucur sincer pentru ea că a avut inspirația să “guste” din acest gen literar începând cu o asemenea carte!

De asemenea, am găsit un blog-comunitate foarte captivant, The Club of Serial Readers, care adună la un loc “cititorii în serie”! Iar recenzia din josul paginii, peste care m-am oprit, este a unei doamne/domnișoare care ne povestește cum a ajuns să iubească “Urzeala Tronurilor” și cum a trecut peste scepticismul avut inițial.

Mai apoi, pe blogul Cărți de Citit, care te întâmpină cu mesajul Recenzii originale pentru cărți bune, am găsit un text foarte frumos despre “Labirintul Rozelor”, de Titania Hardie. Este genul de recenzie “ca la carte”, de care au nevoie probabil cei care sunt foarte selectivi în privința lecturilor alese de ei.

Nu în ultimul rând, pe un blog de referință în literatura SF, Blogul Cititorului SF, am citit mai multe recenzii extrem de bine argumentate și foarte consistente, printre care și aceasta a cărții “Iureșul Săbiilor”, de George R.R. Martin, dar și această recenzie a primului volum din seria “Turnul Întunecat”, “Pistolarul”, de Stephen King.

Spuneți-mi acum, câți dintre voi veți urmări mai des un blog de carte, trecând prin paginile de mai sus? Cât simțiți că vă ajută astfel de texte?

Eu vă recomand cu încredere și Nemirabooks, un blog scris de cititorii Nemira! Găsiți aici recenzii pentru aproape toate cărțile scoate de editură, binevenite atunci când aveți nevoie de încă o părere, pentru atunci când nu vă hotărâți ușor. Iar dacă vreți reducere de 50% pentru 3 cărți de pe Nemira.ro, o carte cadou sau pur și simplu vreți să scrieți din plăcerea de a recomanda și altora o carte bună, noi așteptăm textele voastre!

5 Commentarii

  1. ica 02/08/2011 Reply
  2. cezar 02/08/2011 Reply
  3. Vero234 03/08/2011 Reply
  4. Simon Alexandra 03/08/2011 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *