Cărţile Nemira, fireşti în 2016: Răzvan van Firescu îţi recomandă trei lecturi la revenirea din vacanţă

Firescu

Este unul dintre cei mai dedicaţi fani ai titlurilor colecţiei Nautilus a editurii Nemira şi dă tonul recenziilor literare tocmai din Timişoara. A devenit cunoscut ca Răzvan van Firescu, dar cine se ascunde în spatele acestui pseudonim este mai puţin important decât ce citeşte. Este prin urmare momentul să aflăm şi noi care sunt titlurile pe care le recomandă tuturor acelora pentru care începerea unui nou an înseamnă că urmează încă 365 de zile de lectură. Pardon, 366, pentru că 2016 este an bisect!

stephen-king---mr-mercedes_2c_c1Mr Mercedes

Ți-ai riscat sănătatea și ai fost la cumpărături ca să-ți faci plinul pentru anul nou și zilele care-l urmează astfel că meriți să te relaxezi. Cum altfel decât cu un thriller de primă mână marca Stephen King? Ia berea de la rece și pune-o pe calorifer (mai ales că Antigen Streptococ betahemolitic grup A umblă liber de nebun făcând victime în stânga și-n dreapta), după care pune și de-o cafea pentru că urmează o noapte foarte lungă în care-ți vor tremura dinții în gură de emoție. Recomand Mr. Mercedes tuturor celor care au chef să trăiască intens la revenirea din vacanţa de iarnă. Iar Mr. Mercedes se potrivește la fix!

pachet furnicileTrilogia Furnicilor

Ai trei cărți pe care trebuie să le citești în această perioadă în care familia ți se urcă în cap și te toacă cu întâlniri și ieșiri la fel de palpitante și intense precum melodiile lui Lionel Richie. Iubita te chinuie cu comedii romantice de doi lei, iar prietenii s-au făcut pierduți în cele patru zări rupându-și picioarele pe pârtii de schi sau testând rezistența ficatului la alcool prin te miri ce zonă turistică românească de care doar studenții de la filosofie au auzit. Prin urmare tot ce ți-a mai rămas ca să rezişti întoarcerii la locul de muncă este o trilogie care să te țină treaz în miez de noapte. Nu mai sta pe gânduri! Verifică-ți contul și comandă acum Trilogia Furnicilor lui Bernard Werber! N-o să-ți primești banii înapoi dacă nu o să-ți placă, însă dacă nu o să-ți placă ar fi cazul să-ți faci un control. E ceva în neregulă cu tine.

Sven Hassel

seria-completa-_sven-hassel__1Cică perioada sărbătorilor de iarnă este foarte deprimantă pentru seminția umană. Motivele sunt multiple și nu mă prea interesează în detaliu pentru că eu am un antidot la depresia cauzată de – încă o dată – sculatul la program şi ruptul uşii de la birou cât mai devreme cu putinţă. Sven Hassel, frate! E amuzant, e trist, e cu naziști, e despre al doilea război mondial, e sângeros și e o serie care conține 14 cărți, adică n-o să ai timp să te gândești nici măcar la mâncare! Micuțul, Porta, Bătrânul, Legionarul, Barcelona te așteaptă în gașca lor neobosită și să-ți demonstreze cât de norocos ești că nu ești alături de ei în tranșee ci îi însoțești la o distanță respectabilă de câțiva zeci de ani.  Îți garantez că nu o să-ți mai ardă de nicio depresie. Nu doar pentru că Hassel reușește să strecoare momente extrem de amuzante în haosul dement, crud și sângeros care înseamnă războiul, ci și pentru că scriitorul are un ritm alert care te ține în priză și te face să dai însetat pagină după pagină. Un sfat prietenesc: să nu care cumva să nu-ți iei toată seria, nu de alta dar o să-ți pară rău că le-ai citit prea repede și că nu mai ai cu cine să-ți petreci primele zile din noul an.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *