Ce se mai pregăteşte în bucătăria Nemira: Magicienii lui Lev Grossman

Ok, deci aţi terminat de vizionat sezonul IV Urzeala tronurilor, iar seria Cântec de gheaţă şi foc nu vă mai ascunde niciun detaliu. Ce e de făcut? Păi, aţi putea foarte bine să:

1. Nu mai citiţi nimic niciodată (nu e neapărat o soluţie, dar s-a dovedit că lectura cărţilor pe care este bazat serialul poate avea acest efect)

2. Recitiţi saga Cântec de gheaţă şi foc încă o dată (vă aflaţi deja la a treia lectură? Ok, probabil că merge şi o a patra, dar e bine totuşi să luaţi o mică pauză)

3. Mizaţi pe o serie cu totul nouă, una care vi se pare că are şansele de a atinge succesul seriei Urzeala tronurilor, sau chiar de a o depăşi.

Unul din titlurile pe care pariem noi, şi pe care de altfel vi-l şi recomandăm, este o trilogie de mare succes în Statele Unite ale Americii, intitulată The Magicians (Magicienii). Autorul acesteia, Lev Grossman, este un scriitor şi jurnalist american ce a studiat literatura la Harvard, iar câţiva ani mai târziu a început un doctorat în Literatură comparată la Yale. După trei ani însă, a realizat că domeniul nu i se potriveşte şi a abandonat studiile.

Lev GrossmanUnul dintre motive poate fi şi cel mai recent roman al său, intitulat The Magicians, al cărui prim volum a apărut în august 2009 şi a explodat urcând rapid în topul NewYork Times al celor mai bine vândute cărţi. Fără să vă dezvăluim prea mult din poveste, care va apărea începând cu luna septembrie şi la editura Nemira, iată care este (pe scurt) premisa acesteia: Quentin Coldwater, un proaspăt absolvent din Brooklyn este acceptat la un colegiu exclusivist specializat în… magie. Cu toate acestea, Quentin descoperă că este mai uşor să devină student al acestei academii decât să lucreze asupra propriilor deficienţe care îl împiedică să devină un bun magician. Iar de aici, bineînţeles, condiţiile unei traiectorii iniţiatice sunt create, pentru că eroul trebuie să dea tot ce are mai bun pentru a reuşi să facă vrăjile să lucreze în favoarea sa (şi în defavoarea antagoniştilor pe care îi întâlneşte).

Magicienii, aşadar, este unul din titlurile pe care mizăm în perioada următoare pentru a face istorie în genul fantasy, mai ales că o ecranizare a acestuia este deja în curs. Iar dacă doriţi, puteţi vedea care sunt recomandările publicaţiei britanice The Telegraph pentru urmaşul Game of Thrones, mai ales că una dintre acestea se află de asemenea în portofoliul Nemira.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *