Cele mai bune serii de cărţi SF care au început ca trilogii

Mulţi autori science fiction au început să scrie serii de cărţi cu intenţia de a se opri la a treia. Totuşi, datorită succesului primelor sau pur şi simplu din dorinţa autorului de a continua povestea, multe serii au ajuns să aibă chiar şi 12 cărţi, în final.

Iată câteva dintre cele mai populare serii SF de la Nemira care  au fost gândite de autorii lor ca trilogii, însă povestea a continuat în rândurile altor cărţi:

coperta cantec de gheata si focCântec de gheaţă şi foc – George R.R. Martin

George R.R. Martin era deja un scriitor premiat cu premiul Nebula şi Hugo în momentul în care a creat cele şapte regate din Westeros. A început să scrie Urzeala Tronurilor în 1991, a adăugat detalii pe parcurs, însă abia în 1994 a început să lucreze serios la roman. La început, Martin şi-a imaginat seria de cărţi ca pe o trilogie şi a prezentat-o astfel agentului său. Totuşi, în curând a realizat că universul creat de el avea nevoie de mai multe cărţi. Chiar şi acum, seria pare să continue să se mărească, autorul plănuind să închidă definitiv seria cu un al optulea roman.

Dune – Frank Herbetcoperta Dune

Faimoasa serie de cărţi Dune a început de la un articol scris de Frank Herbert intitulat “Au oprit nisipurile mişcătoare”. Manuscrisul lui Herbert a fost respins de multe ori, însă a găsit în cele din urmă pe cineva dispus să îl publice. Toate eforturile sale nu au fost în zadar, dovadă fiind premiile Hugo şi Nebula pe care autorul le-a primit. În anii ’70, Herbert a terminat cea de-a treia carte din serie şi, pentru multă vreme, autorul se referea la seria Dune ca la una terminată. Mai târziu, însă, scriitorul a adăugat alte trei romane, iar fiul său, Brian, a continuat seria începută de tatăl său.

coperta-jocul-lui-enderJocul lui Ender – Orson Scott Card

Romanul a fost bazat pe o povestire scurtă publicată în anul 1977  într-o revistă SF , iar abia în 1985 Orson Scott Card a publicat Jocul lui Ender. Romanul i-a adus premiile Hugo şi Nebula. Orson a explicat că romanul avea ca scop pregătirea publicării unei alte serii de cărţi, neterminată la acel moment. Mai departe, romanul Jocul lui Ender a dus la apariţia unei serii de 11 romane şi  12 povestiri.

Seria de cărţi “Jocurile Foamei” a ajuns în prezent la trei cărţi. Voi ce părere aveţi, va continua Suzanne Collins povestea?

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *