Cinci noutăţi Nemira pe care trebuie neapărat să le citeşti. Şi tot atâtea motive să o faci!

600p400 (3)
Te pregăteşti să-ţi completezi stocul de lecturi pentru anotimpul rece şi cauţi recomandări? Ei bine, nu căuta prea mult: astăzi îţi vom prezenta cinci noutăţi Nemira de neratat şi tot atâtea motive să începi cât mai repede demersurile necesare pentru lecturarea acestora:

cavalerul-celor-sapte-regate_site1. Vom începe, bineînţeles, cu volumul care reuneşte pentru prima oară cele trei nuvele a căror acţiune se petrece cu 100 de ani înaintea acţiunii din Urzeala tronurilor. Este vorba, bineînţeles, despre Cavalerul celor şapte regate, care dezvăluie un fapt uluitor: înainte de Tyrion Lannister şi Podrick Payne, au fost Dunk şi Egg, iar aceştia doi umblă de zor prin Westeros în căutarea aventurilor extraordinare pe care le dau naştere intrigile regale, nenumăraţii răufăcători, precum şi cei înnebuniţi după putere.

De ce ar trebui să citeşti această carte? Ei bine, nu doar pentru că a bătut recordul precomenzilor zilele acestea, ci şi pentru umorul celor două personaje, al suspansului în care te ţine, ca de obicei, scriitura lui George Martin, dar şi a învăţăturilor cavalereşti pe care le transmite. Credeţi-ne, această lectură este un must!

andrew-marr---istoria-lumii_latime-1024px2. Mergem mai departe cu Istoria lumii, o incursiune a celebrului realizator BBC Andrew Marr în, practic, tot ceea ce înseamnă cultură şi civilizaţie a omenirii. Bineînţeles, este vorba despre varianta editorială a documentarului cu acelaşi nume, care transformă însă, în mod fericit, în varianta print, cursivitatea naratorului Andrew Marr în ritmicitatea fără cusur a povestitorului cu acelaşi nume.

Iar dacă vrei un motiv s-o citeşti, iată unul foarte simplu: toate episoadele povestite de acesta prezintă, invariabil, un twist care îţi arată evenimente binecunoscute într-o cu totul altă lumină. Iar de aşa ceva, credem noi, duc lipsă inclusiv programele de specialitate de pe canalele de ştinţă.

mr-mercedes-final-c1_1_3. Iată-ne, aşadar, ajunşi şi la cea de-a treia carte, care nu este alta decât mult-aşteptatul thriller Mr. Mercedes, semnat de maestrul literaturii horror Stephen King. A cărui premisă debutează la fel de brutal pe cât ne-au obişnuit (mai) toate scrierile autorului: într-o dimineaţă, sute de someri aşezaţi la coada unui târg de joburi, au parte de o vizită neaşteptată: şoferul unui Mercedes furat sparge mulţimea şi ucide opt dintre aceşti oameni nevinovaţi, în vreme ce alţi cinsprezece sunt răniţi. Iar de această infracţiune se ocupă, atenţie, nimeni altul decât unul dintre poliţistii pensionaţi ai oraşului.

De ce ai citi acest roman, te întrebi? Ei bine, în principal pentru că mizând pe Stephen King nu prea ai cum să dai greş. Iar dacă argumentul acesta nu e suficient, şi pentru că Mr. Mercedes a fost un bestseller internaţional. Şi poate că ar fi bine să afli de ce.

chris-hadfield---an-astronaut_s-guide-final2-c14. Este momentul acum pentru cea de-a patra propunere pe care ţi-o facem în ce priveşte noutăţile de neratat: Ghidul astronautului pentru viaţa pe pământ, de Chris Hadfield. Iar în ce priveşte acest titlu, te asigurăm că te aşteaptă câteva ore de lectură în care vei da chiar paginile înapoi pentru a te convinge că ai citit corect: da, aventurile autorului sunt cât se poate de reale, de la momentul când a interceptat un bombardier strategic rusesc în spaţiul aerian al Canadei, ţara sa de origine şi până la cel în care, ieşit în afara Staţiei Spaţiale Internaţionale pentru o reparaţie de rutină în decursul primei sale misiuni, şi-a pierdut vederea aproape complet.

Şi, da, tot ce-ai citit mai sus sunt tot atâtea motive pentru a nu rata acest volum. Chris Hadfield e incredibil!

sulitadesertului-site5. Iar ultima, dar nu cea din urmă recomandare este continuarea unei serii foarte iubite de public, pe numnele său Demon. Cât despre Suliţa deşertului, căci despre aceasta este vorba, trebuie să vă spunem că însăşi traducătoarea, Ana Veronica Mircea, a caracterizat-o pe blogul său printr-o formulă destul de inspirată: jihad fantasy. Ceea ce, fără îndoială, sună suficient de ameninţător pe cât de fapt şi este, pe parcursul acestei lecturi talentatul Peter Brett aruncând în joc nenumărate personaje suficient de terifiante încât să ţi se facă pielea de găină.

Motivul lecturii? Este un titlu esenţial pentru genul fantasy, au spus-o atât critica de specialitate cât şi numeroşii cititori de care a avut parte. Şi sperăm ca tu să li te alături.

Lectură plăcută!

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *