Cum ar arăta biblioteca lui Tywin Lannister?

Tywin2

Charles Dance vine la Comic Con la finalul acestei săptămâni! Cei mai mulţi îl ştim ca Tywin Lannister, din serialul Urzeala Tronurilor. Chiar dacă versiunea sa este puţin diferită de descriera personajului din seria Cântec de gheaţă şi foc, Charles Dance a fost apreciat de toată lumea pentru modul cum i-a dat viaţă personajului. Actorul a declarat că nu a citit cărţile pentru că îl sperie mărimea lor, dar oare ce cărţi a citit Tywin Lannister?

În continuare, am creat o listă de lecturi cu diverse cărţi din colecţiile noastre, pe care, credem noi, un om ca Tywin Lannister ar trebui să le citească, dacă nu a făcut-o deja. Am lăsat un raft gol, pentru că suntem curioşi ce alte cărţi de la Nemira i-aţi recomanda liderului casei Lannister.

Pentru că un nobil ca Tywin trebuie să cunoască istoria regatului său, Cavalerul celor şapte regate şi Lumea de gheaţă şi foc nu ar trebui să lipsească din colecţia sa. Istoria întregului Westeros, a caselor nobile ce stăpânesc astăzi ţinuturile şi poveştile marilor cavaleri şi regi din trecut sunt necesare pentru a nu repeta greşelile altora.

Personalitatea sa puternică îl izolează destul de mult de cei din jurul său, chiar şi de familie. Un străin şi un tiran în acelaşi timp, tuturor le este frică de el. E greu să fii zeu şi Omul din castelul înalt ar putea să îşi găsească un loc în biblioteca sa, pentru zilele când reflectă asupra modului cum conduce şi relaţionează cu ceilalţi.

Un comandant şi un strateg de talia lui Tywin ştie să lupte pe orice teren şi să se adapteze oricărei situaţii de pe câmpul de luptă. Fie că luptă cu o flotă de pe Insulele de Fier sau chiar Daenerys Targaryen, fie că înăbuşă o revoltă, lordul Lannister e mereu pregătit şi gata să lupte prin diverse mijloace. Seria Temeraire oferă un studiu bun de caz pentru apariţia dragonilor în luptă, în timp ce Jumătate de lume prezintă modul de luptă şi viaţă al unei naţiuni insulare. Jocul lui Ender şi Rebeliunea sunt lecturi importante pentru orice strateg, atât pentru războaiele ce se poartă pe câmpul de luptă, cât şi pentru cele ce au loc în curtea castelului.

Orice s-ar putea spune despre Tywin Lannister, că e rece, brutal sau nemilos, dar tot ce face, face pentru familia Lannister, pentru viitorul ei. Un vizionar ca el nu ia în glumă visele şi ideile noi. Istoria secretă a visului şi Almanahul Anticipaţia sunt ultimele două cărţi din lista noastră.

Voi ce alte cărţi Nemira credeţi că nu ar trebui să lipsească de pe rafturile lui Tywin Lannister?

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *