Cum să supravieţuieşti în caz de (post)apocalipsă. Câteva recomandări de lectură

600p400

Pe câţi dintre noi nu îi fascinează pronosticurile literaturii de anticipaţie ori scenariile de evoluţie ale omenirii? De multe ori însă, acestea nu sunt neapărat pozitive. Ba chiar mai degrabă dimpotrivă, dacă judecăm după literatura post-apocaliptică. Ei bine, în weekendul acesta, 20 de titluri de acest fel din portofoliul Nemira vin să vă ridice fiori pe şira spinării. Şi nu oricum, ci cu 50% reducere!

robopocalipsa-c1Unul dintre acestea este, bineînţeles, Robopocalipsa, un roman în care roboţii curaţă bucătăriile, ne conduc maşinile şi luptă în războaie în locul nostru – până când această tehnologie avansată se întoarce împotriva celor pe care îi servea: oamenii. La Ora Zero – momentul în care roboţii atacă – rasa umană este aproape anihilată. Dar pe măsură ce supravieţuitorii se adună, umanitatea se solidarizează pentru prima dată în încercarea de a riposta.

cei_100_c1 (1)O altă recomandare în această cheie este, bineînţeles, Cei 100, romanul care stă la baza serialului de succes cu acelaşi nume. Premisa? După un război nuclear devastator, omenirea trăieşte în nave spaţiale, departe de suprafaţa radioactivă a Pământului. Exact în acest moment însă, 100 de adolescenţi delincvenţi sunt trimişi într-o misiune periculoasă: trebuie să recolonizeze planeta. Ar putea fi, desigur, a doua şansă la viaţă sau, de ce nu… o misiune sinucigaşă. Sigur este însă că aceştia reprezintă ultima speranţă a omenirii.

lumina ce se stingeIar ultima sugestie, dar nu cea din urmă având în vedere dimensiunea ofertei, este romanul inedit al lui George R.R. Martin care a fost ales cartea lunii la Clubul de lectură Nemira de luna aceasta – Lumina ce se stinge. Iar în acesta, într-adevăr, o planetă se stinge, îndepărtându-se de stelele vecine şi îndreptându-se spre teritoriul frigului, al întunericului şi al morţii. Odată cu ea, vor pieri paisprezece oraşe. Iar eroul, părăsit de iubită, nu mai găseşte sensul vieţii.

Vă dorim lectură plăcută şi nu uitaţi să consultaţi întreaga ofertă!

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *