Cum să-ţi faci raftul tău de hardcover Nemira cu doar 100 de RON

600p400
Orice bibliofil vrea să ştie că volumele din rafturile sale vor rezista timpului şi vor ajunge poate mai departe, pentru ca şi alţii să descopere plăcerea lecturii. O soluţie ideală sunt cărţile hardcover, iar noi am pregătit în această săptămână o promoţie specială. În continuare, iată 4 cărţi pe care le puteţi lua cu 100 de lei, pentru a avea un raft de hardcover Nemira:

Sculptând în timp, de Andrei Tarkovski

andrei-tarkovski-sculptand-in-timp_c1Pentru iubitorii de artă, în toate formele ei, cartea lui Tarkovski este ceva special. Căutând răspunsuri la întrebări despre film şi artă în general, despre creator şi public, despre valori şi nonvalori, unul dintre cei mai importanţi cineaşti din secolul XX priveşte adânc în sine şi spre lumea din jur. Lumea lui se dezvăluie în Sculptând în timp, carte fundamentală pentru orice artist,  astfel încât să stârnească şi mai multe întrebări.

„Absolutul poate fi atins numai pe calea Credinţei şi a Creaţiei. Singura condiţie a luptei pentru propriul drept de a crea sunt credinţa şi propria predestinare, disponibilitatea de a munci şi intransigenţa. Creaţia are într-adevăr nevoie din partea artistului de „moarte la modul serios“ (Boris Pasternak), în cel mai tragic sens al cuvântului. Scopul artei este acela de a-l pregăti pe om pentru moarte, de a-i curăţa şi de a-i afâna sufletul, de a-l face capabil să devină mai bun.“

Biblioteca nopţii, de Alberto Manguel

0_1967Pentru că vorbim despre dragostea pentru cărţi şi biblioteci, cartea lui Alberto Manguel nu putea lipsi din această listă. Autorul ne invită într-o călătorie în jurul lumii pentru a vizita cele mai importante şi frumoase biblioteci din istorie, atât cele publice, cât şi cele ale unor mari personalităţi.

Plecând de la biblioteca din Alexandria, sortită pieirii şi ajungând la bibliotecile personale ale lui Charles Dickens, Aby Warburg sau Contele Dracula, Biblioteca nopţii, o carte extrem de personală şi în mod voit lipsită de rigurozitatea unei sistematizări, pune în lumină rolul hotărâtor pe care îl au şi trebuie să îl aibă în continuare bibliotecile în civilizaţia noastră, ca muzee ale memoriei şi experienţei umane.

Ce mod mai bun de a începe o bibliotecă, dacă nu printr-o carte care vorbeşte despre importanţa lor, despre frumuseţea lor şi despre ce înseamnă cărţile şi rafturile pe care le păstrăm, pentru noi.

Duma Key, de Stephen King

0_1760Următoare carte este pentru fanii lui Stephen King.Un groaznic accident pe un şantier de construcţii îi smulge braţul lui Edgar Freemantle, întunecându-i şi memoria şi mintea. Calvarul perioadei de recuperare îi provoacă schimbări de personalitate şi accese de furie necontrolată ce grăbesc sfârşitul căsniciei sale.

Edgar îşi doreşte să nu fi supravieţuit accidentului, dar psihologul său îi recomandă un leac geografico-existenţial: îl sfătuieşte să îşi schimbe complet viaţa, părăsind oraşul aglomerat şi afacerile din domeniul construcţiilor.

Retras la Duma Key, în paradisul Golfului Mexic, Edgar începe să picteze cu pasiune, descoperindu-şi un talent extraordinar. Dar atracţia sa faţă de pictură şi desen pare a fi comandată de o forţă ce îl depăşeşte, ca o constrângere. Multe din tablourile sale au o putere ce nu poate fi controlată, aproape mistică, scoţând la iveală secrete demult îngropate, trezind nălucile copilăriei. Iar talentul său poate fi, în acelaşi timp, o armă…

Adio, iubito, de Raymond Chandler

0_1915Cartea care rontunjeşte pachetul de 100 de lei este un roman poliţist, unul din clasicele lui Chandler. Această recomandare vine pentru cei care doresc să înceapă nu doar o bibliotecă, ci şi o colecţie, să umple rafturile cu romanele unei serii sau unui singur autor. Chandler este unul din cei mai cunoscuţi şi apreciaţi scriitori cu romane despre detectivi particulari, iar poveştile sale rezistă în timp şi păstrează farmecul şi misterul erei pulp.

Cu opt ani în urmă, Moose Malloy îşi trăia cel mai frumos vis: urma să o ia în căsătorie pe frumoasa troşcată Velma, însă planurile lor sunt zădărnicite de acuzaţiile de jaf armat, susţinute de probe înscenate cu abilitate. După ispăsirea pedepsei, Malloy e din nou liber şi prima sa dorinţă este de-a o reîntâlni pe Velma. Dar, într-o zi călduroasă, îl întâlneşte întâmplător pe Marlowe, care se oferă să-l ajute. Târât dintr-o speluncă în alta în căutarea Velmei, Marlowe ajunge să se confrunte atât cu gangsteri periculoşi, gata oricând să tragă fără să pună întrebări, cât şi cu poliţişti corupţi. Iar în scurt timp, ceea ce începuse ca o simplă căutare a unei persoane dispărute devine o chestiune de viaţă şi de moarte…

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *