De vorbă cu CPSF-ul

1080210_10201344295716787_1759808766_nPe 7 august ne-am reunit în frumoasa grădină oferită de La un ceai pentru a discuta despre cele mai recente numere din CPSF Anticipaţia, 7 şi 8. Georgiana Vladulescu, tânără bloggeriţă îndrăgostită de literatură, mai ales cea SF & Fantasy, şi Alexandru Tunaru, om de publicitate şi un creator al poveştilor de trezit oamenii, au acceptat invitaţia noastră de a sta de vorbă cu CPSF-ul, cel vechi, dar mai ales cel nou şi al anilor ce vor urma.

CPSF-ul este deja o revistă de tradiţie în România, mult aşteptată de iubitorii de SF, iar o parte dintre participanţii de la întâlnire pot confirma acest lucru, Marian Truţă, Mihnea Columbeanu, Eugen Lenghel sau Cristian Teodorescu. Însă, unii nu s-au intersectat până acum cu această revistă. L-am rugat pe Alexandru Tunaru să ne povestească despre întâlnirea sa cu revista, cu un conţinut nişat, citită de pasionaţii SF. Acesta ne-a confirmat un lucru pe care îl ştiam şi anume, că există loc pentru toată lumea. CPSF este o revistă inteligentă, cu un conţinut care testează mintea cititorilor şi care poate fi citit cu rapiditate, o revistă care poate fi răsfoită şi de cei care nu citesc SF în mod normal. Povestirile, articolele reuşesc să suscite mintea cititorilor, iar fragmentele din cărţile ce urmează să apară reuşesc să stârnească interesul.

Georgiana Vlădulescu, întotdeauna prezentă la evenimentele Nemira, mai ales la cele legate de SF, a ieşit din rolul de participant şi a intrat în cel de invitat. Aceasta a oferit perspectiva cititorului pasionat de SF şi de CPSF, care trece prin aşteptarea fiecărui număr şi descoperirea noilor şi noilor subiecte. Împreună cu invitaţii am trecut prin paginile celor două numere din CPSF puse în discuţie, iar de aici temele de discuţie s-au extins până la primii ani de CPSF, filmele SF din România şi internaţionale, filme create după cărţi SF, şcolile de film din România, noile generaţii de cititori din România, etc. .

Întâlnirea-dezbatere cu CPSF-ul din 7 august a fost un bun moment de rememorare a zilelor de odinioară ale CPSF, precum şi un bun moment spre a privi în viitor. Seara s-a încheiat cu multe idei şi planuri, rămâne să ne urmăriţi în continuare pentru a descoperi surprizele CPSF.

 

Pozele de la eveniment, realizate de Alex Mazilu, pot fi văzute aici.

1 Comentariu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *