“Delicateţe” de David Foenkinos, un nou roman la Editura Nemira

600p400

Colecţia Damen Tango din cadrul Editurii Nemira s-a îmbogăţit cu un nou titlu, „Delicateţe” de David Foenkinos. Cititorii sunt invitaţi să ia parte la povestea fragilă, dar în acelaşi timp puternică, a lui Nathalie, cea care găseşte iubirea şi o pierde, dar reuşeşte să o regăsească.

Într-un limbaj viu şi irezistibil, autorul David Foenkinos ne face cunoştinţă cu Nathalie, o tânără cu o slujbă bună într-o firmă şi căsătorită cu bărbatul vieţii sale. Într-o zi, soţul său, François, îşi pierde viaţa într-un accident. În acel moment totul se schimbă. Nathalie se refugiază în muncă, până când destinul o pune faţă în faţă cu posibilitatea schimbării. Omul care îi poate reda pofta de viaţă se află chiar lângă ea, deşi pare a fi cel mai neaşteptat „candidat”, Markus, colegul său timid din Suedia. Nathalie nu trebuie decât să-l vadă și să-și deschidă inima.

Volumul ilustrează o poveste despre dragoste, despre pierdere şi regăsire. Dragostea este prezentată prin prisma sfârşitului şi a durerii de după, însă, aşa cum se poate afla din carte „nu ar trebui niciodată să  economisim o durere potenţială” pentru că aceasta poate duce oricând spre împlinire.

În 2011, David Foenkinos a realizat adaptarea cinematografică a romanului împreună cu fratele său Stéphane. Filmul păstrează titlul volumului, La Délicatesse, şi îi prezintă în rolurile principale pe actorii Audrey Tautou și François Damiens.

David Foenkinos s-a născut pe 28 octombrie 1974 la Paris. A studiat literatura la Sorbona. Pasionat de jazz, a fost o vreme profesor de chitară. Romanul său de debut, intitulat Inversion de l’idiotie: de l’influence de deux Polonais, a fost publicat în 2001 la Editura Gallimard și a câștigat Premiul François Mauriac. Au urmat apoi alte romane, tipărite la edituri prestigioase, recompensate cu numeroase premii și traduse în treizeci și cinci de limbi. Printre ele, Le potentiel érotique de ma femme (2004), En cas de bonheur (2005), Nos séparations (2010), Le petit garçon qui disait toujours non (2011), Je vais mieux (2013). Potrivit statisticilor, cărțile sale se bucură de un real succes de vânzări în Franța.

 

1 Comentariu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *