Food for thought: cărți pentru minte, inimă și suflet

600p400(2)

Lecturile ne hrănesc mintea, inima si sufletul, așa că săptămâna asta pe nemira.ro am pregătit o selectie de cărți ce vă vor stimula gândirea și imaginația, cărti care vă vor înmuia inimile cu povești sensibile de dragoste și cărți care să vă îmbogățească trăirile sufletești.

 

hannu-rajaniemi---hotul-cuantic-c1

Literatura, mai ales cea de anticipație, sfidează cu precădere limitele imaginației și ale capacității noastre de a gândi dincolo de schemele analitice prestabilite. Un roman care ilustrează elegant felul în care poți imagina alternative la tehnologia și știința actuale este Hoțul cuantic, de Hannu Rajaniemi. În lumea imaginată de autor, memoria este o entitate fluidă, speculată de formele de stocare și transmitere, un bun ce poate fi folosit oricum sau chiar furat. Jean le Flambeur, protagonistul, e de altfel ceea ce s-ar putea numi un hoț ”postuman”.

 

kathleen-tessaro---colectionara-de-parfumuri-interzise

 

Pentru aceia dintre voi care sunteți de partea inimii, selecția noastră cuprinde povești de dragoste și de călătorie, pline de bucurie, melancolie sau nostalgie, care o să vă treacă prin toate sentimentele. Așa cum se întâmplă cu romanul Colecționara de parfumuri, de Kathleen Tessaro: din confortul aristocrației londoneze a anilor 50, Grace Monroe o urmează pe necunoscuta Madame Eva d’Orsey prin fascinanta lume a orașelor New York, Monte Carlo sau Paris. Un roman care fascinează, plina de dorințe întunecate, secrete adânc îngropate și amintiri redescoperite.

 

filozofia-f_k-it__4Iar pentru cei care-și doresc să ajungă la sinele profund prin spiritualitate, selecția noastră de cărți cuprinde studii despre terapii, despre meditație sau despre diverse alte formule de conectare cu lumea spirituală. Filozofia Fuck it!, de John C. Parkin ilustrează metoda profană prin care oamenii se pot elibera de neliniști și temeri. Datorită acestei cărți sute de mii de cititori din toată lumea merg pe drumul relaxării și privesc fără frică provocările și insatisfacțiile de zi cu zi, fără incantații sau meditații.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *