Fragment exclusiv din povestirea „Vecinele”, de Robin Hobb

Războinice care manevrează cu măiestrie sabia, femei pilot, femei din spațiu, ucigașe în serie, femei fatale irezistibile, vrăjitoare, fete rele, rebele și supereroine. Toate, în palpitanta antologie Femei periculoase concepută de George R.R. Martin și Gardner Dozois, câştigătoare a Premiului World Fantasy pentru cea mai bună antologie din 2014.

În antologie se regăseşte o povestire de Megan Lindholm, una din cele mai apreciate scriitoare de fantasy din prezent, atât George R.R. Martin, cât şi Orson Scott Card având numai cuvinte de laudă pentru ea. Multe din povestirile ei au fost nominalizate la premiile Nebula şi Hugo, iar în 2006 a câştigat Premiul Endeavour pentru romanul Forest Mage. Megan Lindholm este primul pseudonim sub care a scris Margaret Astrid Lindholm Ogden, cunoscută cititorilor fantasy ca Robin Hobb, autoarea trilogiei Farseer şi a cărţilor din acel univers.

Povestea ei din Femei Periculoase se numeşte Vecinele. Într-o suburbie idilică din Seattle, viaţa unor femei pensionare este afectată de Alzheimer, dar puţină magie şi câteva călătorii în timp le oferă o nouă experienţă.

Citeşte fragmentul aici!

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *