În curând: Lucius Shepard – Sfârşitul pământului

Lucius Shepard – Sfârşitul Pământului

traducere de Silviu Genescu

colecţia Nautilus

107 x 178, 880 pp.

Premiul World Fantasy

„Proza lui Shepard aminteşte de escapadele sumbre ale lui Conrad, de Zona crepusculară, […] de yankeii imorali din existenţialismul periculos al lui Greene sau Dosarele X, […] ca şi de lumile fantasy în descompunere ale lui Swanwick şi Gene Wolfe. […] O antologie chiar mai bună decât Vânătorul de jaguari!”

Fantasy & Science Fiction Magazine

„Viziuni gnostice, dimensiuni ascunse, salturi temporale, coborâri în iad, patrule-fantomă şi alte concepte din lumea pulp-ului sunt revitalizate într-o proză densă, cu dialoguri şi decoruri excepţionale.”

SFRevu

„A doua culegere a ficţiunilor scurte ale lui Shepard este la fel de fascinantă şi impresionantă ca şi prima, Vânătorul de jaguari. Povestirile fac parte din matriţa Shepard standard, cu protagonişti dezabuzaţi, locuri exotice şi o seducătoare glisări în fantastic.”

Locus

„Shepard a fost considerat un exponent al realismului magic american, dar eticheta este mai amăgitoare decât pare. Deşi unele povestiri trezesc comparaţiile cu Fuentes sau Garcia Marquez, rădăcinile ficţiunii lui Shepard se află în mod clar în tradiţia pulp nord-americană. Puterea obsedantă a textelor sale face ca acest volum să fie esenţial în biblioteca oricărui cititor de fantasy.”

Publishers Weekly

„Lucius Shepard este unul dintre cei mai extraordinari scriitori în viaţă… şi nu mă limitez în afirmaţia aceasta la «ghetoul» SF/F/H. Toate cărţile lui sunt complexe, erudite, captivante şi atât de diferite de orice aţi mai citit până acum.”

Science Fiction Chronicle

„Nu există aproape nimic în science-fiction, cu atât mai puţin în literatura horror, şi foarte puţin în literatura mainstream, pe măsura spectrului său vizionar, a atmosferei sclipitoare şi a prozei sale lucide.”

The New York Times Book Review

14 Commentarii

  1. Romeo 29/03/2010 Reply
  2. Vlad Puescu 29/03/2010 Reply
  3. voicunike 29/03/2010 Reply
  4. bibanu 29/03/2010 Reply
  5. Ion 29/03/2010 Reply
  6. md 29/03/2010 Reply
  7. Mihnea 29/03/2010 Reply
  8. Romeo 30/03/2010 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *