Intrigă şi dramă în cel de-al doilea episod din serialul Under the Dome

600p400-under.the_.dome_Is it a plane? Is it a bird?  Acestea sunt două întrebări arhicunoscute, cele două întrebări care marcau apariţia omului de fier, Superman.

Suntem iar în faţa necunoscutului, de această dată confruntarea fiind cu un « personaj » aparte. Este un zid şi nu chiar, este o fereastră şi mai deloc, atunci ce este ? Este un Dom care a izolat de restul lumii un orăşel mic, Chester’s Mill. Stephen King a imaginat această poveste a Domului în cartea Sub Dom, tradusă la Editura Nemira. Cei de la CBS, împreună cu însuşi autorul Stephen King, au pus în scenă acţiunea din carte, sub forma serialului Under the Dome.

Serialul a ajuns la cel de-al doilea episod, după un start antrenant şi plin de mister. În cel de-al doilea episod, camera de filmat lasă Domul în plan secundar, principala atracţie fiind reprezentată de intrigile şi secretele create între personajele absolut “delicioase” din serial.

Dale Barbara rămâne în continuare personajul misterios despre care nu se ştie mai nimic, dar este din ce în ce mai prezent în orice  întâmplare din oraş. Devine un leader în cazul incendiului de la casa şerifului Duke (decedat – déjà- în primul episod), coordonează oamenii şi oferă soluţii rapide pentru a opri focul. Julia Schumway, jurnalista curioasă a serialului, reuşeşte să afle mai multe informaţii despre Dom direct de la radio-ul local. Tot ea este cea care insistă să informeze cetăţenii de fiecare dată când are o veste nouă. Junior Rennie dovedeşte o dată în plus că are potenţial de psihopat şi ne arată modul în care se manifestă gelozia sa – închipuită, dar alimentată de cea pe care o ţine ostatică. Al doilea episod se încheie cu o nouă crimă, un alt poliţist moare, într-o altercaţie cu un coleg de muncă, un poliţist paranoic şi disperat.

Serialul stârneşte déjà curiozitatea de la episod la episod, pe de o parte  datorită Domului, despre a cărui existenţă nu se cunoaşte nimic, pe de altă parte datorită intrigilor ce se nasc între personajele captive sub Dom.

Vouă cum vi s-a părut ?

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *