„Jocurile foamei” continuă. „Sfidarea” vine în cinematografe

Jocurile foameiFilmul „Jocurile foamei: Sfidarea”, al doilea din saga “Jocurile foamei”, de Suzanne Collins, publicată în traducere românească la Editura Nemira, va avea premiera în cinematografele româneşti pe 22 noiembrie.

Lungmetrajul, cu Liam Hemsworth şi Jennifer Lawrence în rolurile principale, care va intra în cinematografe in acest weekend, are la bază volumul doi, „Sfidarea”, din povestea lui Katniss, care a cucerit publicul din toată lumea. O poveste crudă despre sfârșitul copilăriei, despre iubire și prietenie, într-o societate a viitorului, Panem, care organizează cea mai crudă competiție care s-ar fi putut imagina. Din cele 12 districte care se supun Panemului, în fiecare an sunt aleși copii-tributuri care trebuie să lupte până la moarte în.. „Jocurile foamei”. Unul singur trebuie să supraviețuiască și acela este declarat învingător. Numai că, pentru prima dată în istoria Panemului, doi adolescenți reușesc să înfrângă regula, iar Katniss şi Peeta (Josh Hutcherson) au câştigat împreună sângeroasele Jocuri ale Foamei, sfidând Capitoliul.

Reveniţi în Districtul 12, cei doi speră să trăiască în pace. După toate obstacolele peste care au trecut, au câştigat o viaţă sigură şi decentă pentru familiile lor. Dar în timp ce Katniss şi Peeta sunt forţaţi să facă Turul Învingătorilor, apar zvonuri cu privire la o revoltă printre locuitorii districtelor. În ochii conducătorilor, ei sunt sursa acestei rebeliuni. În fața lumii întregi, ca să poată trăi, au jucat rolul îndrăgostiților. Dacă nu vor reuşi să convingă naţiunea Panemului că se iubesc în continuare, consecinţele ar putea fi dezastruoase.

Dincolo de spectaculoasele aventuri și de moartea privită cu seninătatea cu care se ucide în jocurile pe computer, Suzanne Collins creează în acest roman un fel de… repetiție pentru Apocalipsă. Seria „Jocurile foamei”, cu toate cele trei volume ale sale, publicate într-o nouă ediție paperback la Editura Nemira, vorbește despre sfârșitul unei civilizații și, extrem de subtil, propune o discuție despre dictatura imaginii și despre manipularea prin televiziune. În Arenă se moare de-adevăratelea, dar în fața ecranelor populația Capitoliului trăiește totul cu frenezia cu care se trăiește un joc inocent… Un drum pe care Katniss îl începe în prima parte a poveștii, când, pentru a supraviețui trebuie să învețe să mintă și să ucidă, să se prefacă și să se ascundă, continuă în „Sfidarea”, unde veți descoperi deja o femeie care trebuie să intre din nou, într-o luptă care nu e a ei, dar pe care și-o asumă până la capăt.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *