Magicienii: 5 lucruri de ştiut înainte de sezonul 2

Magicienii

Fanii trilogiei Magicienii se pot întoarce acum în lumea magică creată de Lev Grossman. Sezonul 2 al serialului a debutat astăzi, cu mai multă magie, mai multe intrigi şi mai multe momente impresionante. Bineînţeles, cei care au citit cărţile ştiu deja ce se va întâmpla în al doilea sezon şi dacă nu vreţi să aşteptaţi 13 săptămâni pentru a afla cum se continuă aventurile lui Quentin şi ale prietenilor săi, vă recomandăm să citiţi trilogia.

În continuare, v-am pregătit o listă de 5 lucruri interesante despre al doilea sezon, utile atât pentru cititorii seriei, cât şi pentru cei care urmăresc doar serialul.

Schimbare de decor

Dacă în prima carte şi în primul sezon Fillory este prezentat mai mult ca un tărâm de legendă, care abia la final devine o realitate pentru Quentin şi ceilalţi, acum acţiunea va jongla între Brakebills şi tărâmul fantastic, controlat de Bestie.

Regi şi regine

Timpul petrecut în Fillory are şi părţile lui bune, iar Quentin şi prietenii săi, fiind pământeni, devin regi şi regine pentru locuritorii tărâmului magic. Noul statut le oferă acces la mai multe resurse pentru a lupta împotriva Bestiei.

Personajele

Toate personajele vor trece prin momente puternice. Julia, prietena devenită rival a lui Quentin, poartă o luptă continuă cu ea însăşi. Kady doreşte să facă ceea ce este bine pentru ea si prietenii ei, dar asta nu înseamnă că este alegerea corectă. Quentin, devenit acum rege în Fillory, descoperă că nici asta nu îi oferă ceea ce căuta. Fiecare dintre protagoniştii şi antaoginiştii seriei va ajunge într-un moment decisiv în această parte a seriei.

Povestea

Chiar dacă scenariul serialului a deviat de la cărţi, anumite elemente au rămas. În cărţi, povestea Juliei este spusă în al doilea volum, în timp ce în serial, se derulează odată cu a lui Quentin. Tematic, romanele şi serialul sunt la fel, dar intrigile se dezvăluie diferit. Al doilea sezon nu va fi o ecranizare completă a Regelui magician, ci va folosi elemente din prima şi a doua carte.

Magia

Magia rămâne în continuare elementul special al serialului şi, la fel ca în trilogie, Quentin, Julia şi celelalte personaje descoperă din ce în ce mai multe lucruri uimitoare pe care le pot face cu ajutorul magiei. Prezenţa mai mare a tărâmului fantastic Fillory va face experienţa celui de-al doilea sezon una şi mai intensă decât în primul.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *