Modificări benefice în serialul TV Urzeala Tronurilor

game_of_thronesFanii seriei de cărți Cântec de gheață și foc scrisă de George R.R. Martin au observat, cu siguranță, că sunt mai multe diferențe între cărți și serialul inspirat de ele, Urzeala Tronurilor. Site-ul Winter Is Coming a realizat un top cu 10 modificări benefice pentru producția de televiziune realizată de HBO. Iată câteva dintre ele:

Ned StarkNed Stark o zărește pe Arya în mulțime înainte de a fi executat. În cărți, Ned nu știe ce s-a întâmplat cu fiica lui cea mai mică înainte de a muri. În serial, în schimb, producătorii au ales să îi dea șansa lui Ned Stark de a o revedea pentru ultima dată pe Arya și de a își lua simbolic rămas bun cu privirea. Această schimbare a adus mai mult dramatism scenei din serialul TV și a fost apreciată de către fani.

Theon scrie o scrisoare către Robb și apoi o arde. Producătorii de la HBO au adăugat o scenă în plus, față de cărți, în care Theon îi scrie o scrisoare lui Robb Stark, prietenul său din copilărie. Chiar dacă aceasta nu ajunge niciodată la destinație, pentru că este arsă, în felul acesta telespectatorii au putut afla puțin din ceea ce se petrece în mintea lui Theon și despre cum se simte acesta după actul de trădare.

Daenerys Drogo

Daenerys îi vede pe Drogo și copilul lor în Casa Nemuritorilor. În serialul TV, spre deosebire de cărți, Daenerys are o halucinație în care își vede soțul și copilul morți într-o casă. Ea stă câteva momente alături de ei, dar apoi merge mai departe în căutarea dragonilor. Această nouă scenă a adăugat dramatism poveștii lui Danerys și a simbolizat, totodată, faptul că aceasta trebuie să lase trecutul în urmă pentru a recupera tronul de fier.

Restul topului îl puteți citi aici.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *