Năruirea planurilor de adaptare a Turnului Întunecat!


Sursa: ibnlive.com

Update:
Ei bine, m-am decis! Volumul “Vrajitorul si globul de cristal” îi revine drept premiu lui Florin. Mi-a plăcut ampreta literară pe care ai lăsat-o asupra comentariului, precum și alegerile în privința muzicii, în special 😀

Felicitări! Vei primi în cursul zilei de azi, pe mail, un cupon valabil pe Nemira.ro pentru premiul câștigat!

 

E de necrezut cum cărțile bune nu primesc întotdeauna recunoașterea pe care o merită. Și poate tocmai de aceea unii dintre noi chiar se așteptau la vestea devenită de foarte puțin timp realitate: Universal Studios au oprit ecranizarea seriei “Turnul Întunecat” de Stephen King!

Încă de la început se știa că este vorba de un proiect ambițios, și cu toate acestea apăreau constant întârzieri legate de începerea filmărilor. Amânarea din primăvara acestui an avea să fie temporară, până când s-ar fi rezolvat anumite probleme legate de eficientizarea costurilor de producție. Săptămâna trecută însă, situația a ajuns să devină permanentă iar problemele financiare decisive.

Cele 8 romane scrise de Stephen King, însoțite de apreciatele benzi desenate, au fost scrise de-a lungul a 30 de ani! Mai mult ca sigur nu se aștepta în 1982, când a început să scrie primele pagini ce au dat viață aventurilor lui Roland, să construiască o lume fantastică ce avea să fie luată în considerare pentru ecranizare. Inițial, planurile studiourilor erau de a realiza 3 filme pentru marile ecrane și 2 sezoane pentru un serial TV.

Pentru noi însă, comunitatea cititorilor lui Stephen King, este ceva mai ușor să vedem jumătatea plină a paharului: rămânem cu cărțile sale extraordinare, mai bune ca orice ecranizare posibilă, și ne imaginăm propriul nostru blockbuster!

Concurs și temă de discuție:

Vreau să ofer un exemplar din al patrulea volum al seriei “Turnul Întunecat”, “Vrajitorul si globul de cristal”, celui/celei care ne scrie aici pe blog câteva aspecte legate de cum vede el/ea adaptarea perfectă a cărților! Spre exemplu, ce actori ați contacta, ce locații ați alege, ce melodii ați introduce în soundtrack, ce replici preferate le-ați vrea neapărat incluse în scenariu, ce ați schimba la acțiunea din carte sau cât de fidel ați rămâne detaliilor universului creat de Stephen King?

Încercați să “creionați” în câteva rânduri lumea pe care voi v-ați imaginat-o, citind primul/primele volume ale seriei, și includeți orice criteriu vi se pare relevant!

Voi premia cel mai interesant și convingător comentariu, luni în jurul orei 12:00!

6 Commentarii

    • Andreea (Nemira) 28/07/2011 Reply
  1. Criss 29/07/2011 Reply
  2. cezar 29/07/2011 Reply
  3. Paxi 30/07/2011 Reply
  4. Florin 01/08/2011 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *