Pachetul King pentru începători la doar 100 de lei

600p400
Tocmai au fost publicate primele poze din ecranizările IT şi Turnul Întunecat. Este momentul perfect pentru a ne întoarce în lumea lui King. Maestrul suspansului şi horror-ului ne propune lecturi ce ne ţin cu sufletul la gură. În acest weekend venim în întâmpinarea voastră cu o ofertă la toate cărţile sale pe nemira.ro. În continuare, vă propunem un pachet de 100 de lei pentru cei care vor să îl cunoască mai bine pe King şi opera sa, dar şi pentru cei care abia acum îşi încep colecţia de horror si suspans.

Turnul Întunecat: Pistolarul

0_1774Pentru că a început campania de promovare pentru film, această serie fantasy-SF-western-horror a lui King a revenit în atenţia publicului, iar cei care nu ştiau despre ea, sunt probabil curioşi să afle povestea, mai ales după imaginile cu distribuţia deosebită a filmului.

În această primă carte din serie, facem cunoştinţă cu Roland Deschain, Pistolarul şi aflăm care este misiunea lui, să ajungă la Turnul Întunecat. Lumea creată de King este una desoebită. Roland este ultimul din ordinul pistolarilor şi ultimul moştenitor al liniei regelui Arthur, iar lumea în care se află este una şi mai interesantă. Decorul este unul specific Vestului Sălbatic american, dar în acesta se regăsesc elemente magice şi artefacte ale unei civilizaţii avansate demult apuse. Pistolarul trebuie să ajungă la Turn, care este centrul universului, pentru a-l proteja de forţele răului, dar inamicii, precum Omul în Negru, încearcă să ajungă înaintea lui şi să distrugă întreaga lume.

Oraşul bântuit

0_2106Un alt clasic al lui King, Oraşul bântuit (It) a avut deja parte de o ecranizare, iar noua adaptare promită să ne readucă aminte de ce ne este teamă de clovni.

Pennywise, clovnul în costum viu-colorat, ademeneşte tinerii trecători cu baloane, castane coapte şi covrigei, cu miros de copilărie şi cu minunate promisiuni. Dar când îşi scoate costumul, se transformă într-un monstru, un păianjen sau o mumie… Respiraţia-i este otravită, orbitele-i sunt hăuri, iar mâncarea sa preferată este tocana de copii. Singura armă care îl poate doborî este prietenia. Personajele sunt oameni obişnuiţi, deloc deosebiţi de oricare dintre noi.

Povestea se desfășoară pe două planuri. Primul este povestea celor șapte personaje principale, copii, iar al doilea se petrece peste 27 de ani, cu aceleași personaje, de data aceasta adulți. O carte care trebuie  citită într-o încăpere bine luminată.

Carrie

2_stephen_king_carrie_1Carrie este o adolescentă timidă şi retrasă, care, din copilărie, îndură persecuţiile şi ironiile colegilor de clasă. Umilinţele la care o supun devin o tortură din care simte că nu mai poate ieşi. Mai mult, este şi victima fanatismului religios al mamei sale, o fiinţă violentă şi brutală.

Când disperarea ajunge la apogeu, Carrie îşi descoperă o putere înspăimântătoare, telekinezia, ce-i oferă darul răzbunării: poate să mişte, să arunce, să zdrobească şi să incendieze orice de la distanţă.

O carte despre maturizare şi responsabilităţi, dar şi despre bullying şi asumarea consecinţelor. Este scrisă într-un stil unic, un amestec de articole de ziar, declaraţii ale unor personaje martore la o catastrofă, studii asupra supranaturalului şi povestea lui Carrie.

Carrie este un alt roman clasic de-al lui King, la rândul său ecranizat de două ori.

Misterul regelui. Despre scris

stephen-king---despre-scris---c1Ultima carte din pachet nu este una de ficţiune horror, ci autobiografia lui King, combinată cu o serie de eseuri despre scris. Un must-read pentru orice fan al maestrului horror, dar şi pentru cei care vor să se lanseze într-o carieră de scriitor în acest gen.

Într-un fel profund personal, Stephen King pune sub lupă literatura. A lui şi a altora. Vine cu trusa de instrumente a scriitorului. Plus lista de lecturi obligatorii. Plus teme pentru acasă. Plus secvenţe de viaţa privată şi episoade dintr-un trecut neocolit de senzaţii tari, trecutul unui scriitor admirat de milioane de cititori. Plus nenumărate idei despre literatură şi măştile ei, despre ficţiune şi forţele ei, despre cititori şi dorinţele lor. Pe scurt, Misterul regelui. Despre scris este una dintre cele mai influente cărţi despre literatură şi cum se face ea, din ultimele decenii.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *