Pariul literar al lui Valentin Nicolau, confirmat: Cristina Andrei câştigă Premiul Observator Cultural pentru debut

„Tur narativ de forţă”, „roman-document, o oglindă a societății contemporane românești”, „o cronică aspră şi bine închegată a căderii”. Sunt doar câteva dintre modurile în care a fost receptat romanul de debut al Cristinei Andrei, „Abonatul nu poate fi contactat”, de publicaţiile de specialitate. Iar de aici şi până la recunoaşterea primită la Gala Premiilor Observator Cultural 2015 nu a fost decât un pas.

Luni, 30 martie 2015, la Teatrul Odeon, autoarea şi-a văzut recompensat cu premiul pentru debut ceea ce sperăm că va fi primul roman al unei cariere literare lungi şi încununată cu la fel de mult succes. Juriul alcătuit din Carmen Muşat, Bianca Burţa-Cernat, Adina Diniţoiu, Adrian Lăcătuş, Antonio Patraş, Iulia Popovici şi Claudiu Turcuş, a confirmat, ca un arc peste timp, un efort literar în care Valentin Nicolau, fondatorul editurii Nemira, a crezut şi pe care din fericire l-a susţinut.

O felicităm pe Cristina Andrei pentru succesul obţinut şi, asemenea ei, regretăm faptul că la ceremonia de decernare nu a putut fi prezent şi cel care a făcut ca „Abonatul nu poate fi contactat” să devină o poveste de succes. Iar vouă, cititorilor noştri, vă urăm să lecturaţi acest roman recomandat, iată, de un premiu foarte important. Aşa cum sugerează titlul, probabil că nici voi nu veţi putea fi contactaţi pe durata lecturii acestuia, dar vă asigurăm că merită.

600p400

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *