Partea a doua de la The Shining va fi publicată în 2013

The Shining Mult așteptata continuare, intitulată Doctor Sleep, urmărește povestea lui Danny Torrance, băiețelul care a supraviețuit ororilor petrecute în Hotelul Overlook.

Stephen King a anunțat pe site-ul său oficial că romanul va fi publicat pe 24 septembrie 2013, la 36 de ani după apriția originalului. Noua poveste se concentrează pe Danny, adult acum, angajat al unui serviciu de tip hospice și ajutându-și pacienții să aibă o moarte lină și nedureroasă.
King a dezvăluit că va relua povestea lui Danny, ajuns acum la vârsta mijlocie,”după ce timp de câteva decenii și-a petrecut viața în umbră, încercând să înnăbușe moștenirea de disperare, alcoolism și violență lăsată de tatăl său”.

Cartea începe cu Danny care ajunge să locuiască într-un orășel din New Hampshire și să se angajeze la un azil, unde își folosește ”strălucirea” pentru a-i ajuta pe cei muribunzi să își găsească pacea. Cunoscut localnicilor ca ”Doctor Sleep”, el întră în contact cu Abra Stone, o fetiță de 12 ani, dotată cu ”cea mai puternică strălucire pe care a văzut-o vreodată”, pe care trebuie să o protejeze din calea unor evenimente paranormale ce se abat asupra ei.

Un purtător de cuvând al editurii britanice Hodder and Stoughton, a afirmat că romanul ”Doctor Sleep” se va întoarce la personajele și atmosfera din romanul original. “Acesta este un război epic între bine și rău, o poveste de groază glorioasă care va încânta milioanele de cititori supra-devotați ai lui ”The Shining” și care va satisface pe orice este nou-venit pe teritoriul  icoane care a devenit acest roman în panoplia lui King”, a mai adăugat acesta.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *