Povestiri pentru ultimul weekend din vară de la autorii Nemira!

Calendaristic intrăm în ultimul weekend de vară, așa că în aceste ultime zile lungi noi vă propunem să încercați prozele scurte de la Nemira, în volumele cu prețuri speciale pe nemira.ro!

Cele 3 nuvele din Orașul iluziilor de Ursula K. LeGuin fac parte din universul Hainish, pe care îl dezvoltă în romanul multi-premiat Mâna stângă a întunericului și toate au ca temă exilul, singurătatea celui care-și pierde căminul și cultura, transplantat în altă civilizație. Războiul intergalactic amenință planeta Fomalhaut II în Lumea lui Rocannon. O tânără născută înaintea timpului ei vizitează cetatea departe-născuților în Planeta Exilului. În Orașul Iluziilor un străin este găsit rătăcind în pădure și salvat de săteni. Acum, soarta a două lumi stă în mâinile lui.

În antologia de urban fantasy Străzi întunecate (volumul al doilea) sunt 16 povestiri originale, printre care proze fantasy semnate de Charlaine Harris și Patricia Briggs, dar și povești de suspans istoric de Laurie R. King, Steven Saylor. Detectivii din marile orașe trebuie să se deprindă cu situațiile în care se confruntă cu ucigași sau toxicomani, dar, categoric, când au de-a face cu demoni, ștacheta se ridică, ceea ce descopera și Decius Caecilius, unul dintre personajele din volum. Lordul John, un alt personaj, se confruntă cu o revoltă a sclavilor din Jamaica, sumbra insulă paradiziacă, unde se întâlnește cu zombi, canibali și alte creaturi ucigașe.

bogdan-munteanu---ai-uitat-sa-razi---c1

Dacă vreți și o doză de proză scurtă românească, volumul Ai uitat să râzi al lui Bogdan Munteanu este ideal pentru că are și umor, dar și nostalgie, și dragoste, dar și dezamăgire, în decoruri familiare, deopotrivă urbane și rurale, în care personajele se întâlnesc în momente cheie ale existenței lor (fie că se îndrăgostesc, fie că sunt pe moarte) sau în momente banale precum un prânz la restaurant sau o întâlnire întâmplătoare pe stradă.

Iar dacă vreți povestiri clasice, antologia Șapte povești de dragoste duce la lumină bijuterii fără vârstă din secolul al XIX-lea, șlefuite de F.M. Dostoievski, Edgar Allan Poe, Oscar Wilde, Guy de Maupassant, Stefan Zweig și alti scriitori care cuceresc cititorul de oricând și de oriunde.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *