Programul complet al evenimentelor editurii Nemira la Târgul de carte Gaudeamus 2015. Vă aşteptăm la standul nostru!

600p400 (5)

Dragi prieteni, pentru că, aşa cum ştiţi, Târgul de carte Gaudeamus se apropie cu paşi repezi, editura Nemira a capacitat la maximum atât echipa editorială cât şi producţia de carte din această toamnă, urmând să îşi surprindă cititorii cu foarte multe noutăţi din literatura universală, fantasy, science-fiction, Young Adult, dar şi cu titluri din colecţiile de teatru, psihologie şi poezie. În cele ce urmează veţi putea consulta oferta noastră pentru ediţia Gaudeamus din acest an, cât şi evenimentele ce se vor desfăşura la standul Nemira:

Vineri, 20 noiembrie:

mileniul-bizantin_119.00 – Lansare de carte Mileniul bizantin, de Hans-Georg Beck. Invitați: Lidia Rus, Remus Rus, Dorin Matei, Răzvan Teodorescu și Adrian Carabă, coordonatorul prestigioasei colecții Byzantivm. Hans-Georg Beck recunoaşte că «existenţa strălucitoare a bizantinului nu poate fi contestată», dar pune în balanţă cu precădere ceea ce defineşte cotidianul, scormonind în complexitatea vieţii bizantine pentru a evidenţia starea omului obişnuit şi nu arareori subjugat din cadrul societăţii bizantine.

Sâmbătă, 21 noiembrie:

adam_-zeul-rosu-c112.00 – Lansare de carte Adam, zeul roșu, din colecția Porta Magica, la care participă chiar traducătorul cărţii, Vlad Sauciuc. Două vechi doctrine occidentale, ambele izvorâte din tradiția religioasă iudeo-creștină sunt analizate, în esența și în detaliile lor, într-o carte bine cunoscută tuturor celor pasionați de ezoterism. Adam, zeul roșu dezvăluie doctrina atribuită Rozi-Crucienilor medievali și doctrina luciferiană.
visele-si-viata-lat-1024px

13.00 – Lansare de carte Visele și viața, de Etienne Perrot. Invitați: Lavinia Bârlogeanu, coordonatoarea colecției Philemon, Sanda Rosescu și Simona Sora. Carte importantă în istoria spiritului contemporan, Visele şi viaţa reprezintă o incursiune dialogată în străfundurile fiinţei umane. Acolo unde se ascund întrebări şi enigme ce trebuie elucidate pătrunde Étienne Perrot cu rigoarea şi fineţea iniţiatului ce caută răspunsuri pentru toţi cei care întreabă. Pornind de la visele mărturisite ale ascultătorilor la radio, specialistul revizitează „alchimia tradiţionala“ apelând la psihanaliză. Călătoria sa echivalează cu o întoarcere la adevărata origine: profunzimea sufletului, izvor al „vieţii veşnice“.

danut-ungureanu_marian-truta_mineral_lat1024px14.00 – Lansare de carte și sesiune de autografe Mineral, de Dănuț Ungureanu și Marian Truță. Acest volum este continuarea succesului editorial Vegetal semnat de aceiaşi doi autori, întâmpinat cu multe aprecieri din partea cititorilor şi a criticii de specialitate. Nemurirea? Sublimarea sufletului? O umanitate absolvită de păcate? Sunt promisiunile unei tehnologii revoluţionare, pe care eroii romanului Mineral le urmează ca pe singurele speranţe ce le-au mai rămas într-o societate împotmolită la limita neputinţelor sale. Ceva se întâmplă însă pe calea către contopirea cu perfecţiunea universului, ameninţând să spulbere ultimele şanse de supravieţuire a speciei. Şi, pas cu pas, personajele din Mineral înţeleg că oamenii trebuie să găsească mai întâi în sine soluţiile pentru a merge mai departe… Cât despre soluţiile pe care le-au găsit chiar cei doi autori de a scrie această fabuloasă continuare a romanului Vegetal, le vom afla de la ei înşişi, precum şi de la invitatul lor, Cătălin Badea Gheracostea.

almanah_anticipatia_2016_site14.30 – Lansarea Almanahului Anticipația 2016, la care va participa Alexandru Mironov, unul dintre numele cele mai importante de care este legată această apariţie editorială de marcă. Personajele din Alamanahul Anticipatia ne poartă pe planete depărtate şi exotice, pe Pământ, în trecut şi în viitor, căutând şi descoperind pretutindeni, indiferent de întâmplările extraordinare prin care trec, esenţa spiritului uman. Altfel spus, Almanahul Anticipaţia oferă cititorilor săi o colecţie de Imaginar de cea mai bună calitate şi care are darul magic de a rezona cu tot ce avem mai bun în noi.

strazi-intunecate_lat1024px_115.00 – Discuție despre colecția Nautilus SF și cele mai noi titluri din cadrul acesteia – Războiul etern, de Joe Haldeman, cea mai nouă apariţie în prestigioasa colecţie Nautilus, Regina Zăpezilor – Joan D. Vinge, dar şi antologia Străzi întunecate semnată Gardner Dozois şi George R.R. Martin, în care femeile-vampir, vânătorii de fantome şi vrăjitoarele le vor arăta cititorilor că enigmele, primejdiile şi ameninţările pândesc la fiecare pagina. La eveniment vor participa Ana Nicolau, Marian Truţă şi Cătălin Badea-Gheracostea.

charlotte-latime-1024px15.30 – Lansarea celor mai noi titluri din colecția Babel, ce mai adaugă cu această ocazie portofoliului său încă o serie de titluri care se integrează perfect calităţii excepţionale a volumelor propuse de-a lungul timpului, începând cu exoticul Distanţa dintre noi, de Jhumpa Lahiri, trecând prin jucăuşul Viaţa elfilor, al aceleiaşi prolifice Muriel Barbery, autoarea titlurilor Eleganţa ariciului şi O delicatesă şi ajungând la superbul poem în proză Charlotte, semnat David Foenkinos. Invitați: Dana Ionescu, coordonatoarea colecției, Cezar-Paul Bădescu și Carmen Mușat. Invitat special: Maia Morgenstern, care va oferi publicului o lectură-eveniment din romanul Charlotte, de David Foenkinos.

111-cele-mai-frumoase-poezii-ale-generatiei-80 (1)17.00 – Lansarea antologiei 111 cele mai frumoase poezii ale generației ‘80, despre care antologatorul acesteia, Cosmin Ciotloş, spunea că „reuneşte multe poeme de dragoste (atingând toate tonurile și subtonurile sentimentale), multe poeme a căror nonșalanţă interzice salturile metafizice, multe poeme care n-au altă ambiţie decât pe aceea de a se reprezenta pe sine la un nivel de excelenţă. […] Iar dacă destule dintre secvenţele de aici sunt dedicatorii, e semn că ele vorbesc, mai mult ca oricând în literatura română, despre o solidaritate nobilă care-ar putea constitui, ea singură, substanţa unei poezii prea adeseori și prea pe nedrept suspectată de a nu avea densitate”. Invitați: Cosmin Ciotloș, coordonatorul antologiei și poeții Mircea Cărtărescu, Magda Cârneci, Bogdan Ghiu, Ion Bogdan Lefter, Denisa Comănescu, Ion Mureșan, Florin Iaru, Daniel Pișcu, Eugen Suciu, Doru Mareș, Călin Vlasie.

Duminică, 22 noiembrie:

antoinette-wornik---marte-de-foc13.00 – Lansare de carte și sesiune de autografe a romanului Marte de Foc, de Antoinette Wornik. În al doilea volum al seriei Lumi la răspântie, deschis de romanul Atlantida, acţiunea se deplasează pe mai multe planuri: de la nisipurile de foc ale lui Marte ajungem în lumea adâncă a apelor guvernată de înţelepţii Haruni şi în laboratoarele ultratehnologizate ale Federaţiei Terra. Aparent disparate, toate aceste existenţe sunt unite într-o perspectivă cosmică. Invitat la acest eveniment este scriitorul Marian Truță.

13.30 – Lansare de carte și sesiune de autografe a volumului Zahăr și miere, de Gabriel Gafița. Invitat: Alex Ștefănescu

chris-hadfield---an-astronaut_s-guide-final2-c114.00 – Lansare de carte Ghidul astronautului pentru viața pe Pământ, de Chris Hadfield. În egală măsură autobiografic şi educativ, volumul de faţă nu seamănă cu tomurile dedicate poveştilor şi oamenilor de succes. Hadfield spune că povestea vieţii sale pare o linie dreaptă spre succes, dar, de fapt, nici vorbă de aşa ceva. Cartea este o analiză fugară şi foarte umană a unui destin, a cărui lansare extraordinară are loc duminică, 22 noiembrie, în compania lui Alexandru Mironov şi a invitatului său, Marc Ulieriu.

15.00 – Lansare de carte Răbdarea păianjenului, de Andrea Camilleri. Invitați: Smaranda Elian, Laura Câlțea și Stelian Țurlea.

andrei-tarkovski---sculptand-in-timp_c115.30 – Lansare de carte Sculptând în timp, de Andrei Tarkovski. Căutând răspunsuri la întrebări despre film şi artă în general, despre creator şi public, despre valori şi nonvalori, unul dintre cei mai importanţi cineaşti din secolul XX priveşte adânc în sine şi spre lumea din jur. Lumea lui se dezvăluie în “Sculptând în timp”, carte fundamentală pentru orice artist, astfel încât să stârneasca şi mai multe întrebări. Invitați: Oana Pellea, Alice Barb, Monica Andronescu, coordonatoarea colecției Yorick, Dana Ionescu și Cezar Gheorghe. Cartea a fost publicată în coproducție cu Centrul Cultural Casa Artelor, Primăria Sectorului 3.

1 Comentariu

  1. Andreea 15/11/2015 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *