Ridley Scott filmează continuarea la Blade Runner

Blade RunnerRegizorul Ridley Scott se reîntoarce la ficțiune pe cale magistrală. Tocmai ce a terminat de filmat Prometheus, programat să apară în vară, iar la începutul acestui an a anunțat că filmează o continuare pentru Blade Runner. Ce poate cere mai mult un fan al science-fiction?

Într-o declarație recentă, cinefilul britanic a dezvăluit câteva detalii despre ambele proiecte. Cu privire la mult-așteptatul sequel Blade Runner, acesta a spus că nu va fi un remake și nici o abordare care să ignore prima parte a celebrului film. Scott declară că filmul său va fi, în mare măsură, o continuare și că se află în căutare de scriitori ce-l pot ajuta cu scenariul. De fapt, după cum spune, aproape că a găsit pe cineva, cu care se află de ceva timp în această problemă. Întrebat dacă personajul lui Harrison Ford va reveni, acesta a menționat că filmul va avea personaje noi în întregime.

Blade Runner a fost bazat pe proza Visează androizii oi electrice, a celebrului autor de ficțiune Philip K. Dick, iar scrierea, la fel ca și filmul lui Ridley Scott, nu oferă o viziune romantică a viitorului. ”Din această cauză cred că am fost atât de nepopular atunci când a apărut filmul”, afirmă regizorul. „Filmul, spre deosebire de ceea ce cred unii, este foarte mult despre umanitate”, mai adaugă acesta.

Cu privire la abandonarea, din ultimii ani, a genului science-fiction, regizorul ține să precizeze: „Mă gândesc că motivul pentru care n-am abordat science-fiction în ultimii câțiva ani se datorează faptului că n-am dat peste un scenariu care să-mi placă cu adevărat. Acesta s-a dezvoltat și a ieșit extrem de bine”.

Despre Prometheus, Scott spune că metafora centrală a filmului e cea a unei „ființe superioare” ce provoacă zeii, iar aceștia nu vor să-i dea focul. „Focul este prima noastră formă de tehnologie”, adaugă cineastul, așa că, prin luarea focului, ființa superioară este pedepsită „pentru eternitate, într-un mod teribil”, la fel ca în povestea zeului mitologic Prometheus care a furat focul lui Zeus și, drept pedeapsă, a fost legat de o stâncă, unde un vultur îi devora continuu ficatul.

Pentru noi, cei care abia așteptăm ambele filme, trebuie spus că vom putea vedea Prometheus mult mai devreme decât Blade Runner II, însă acum suntem siguri că-l vom vedea și pe acesta.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *