Se pregătește o nouă versiune a filmului Total Recall. Iată câteva mostre

PKD - Furnica electricaPrimul Total Recall este un film SF din 1990 regizat de cineastul Paul Verhoeven şi inspirat după povestirea We Can Remember It For You Wholesale (Amintiri garantate, din volumul Furnica electrică, apărut la Nemira în 2006, și) de Philip K. Dick. Artistul Ron Miller și soţia sa au realizat conceptul artistic pentru noua versiune Total Recall, la Studioul Dino DiLaurentiis, sub îndrumarea designerului de producţie Pierlugi Basile. Au fost realizate nave spaţiale, în mare parte din hârtie, desene, zeci de picturi şi decoruri pentru film.

Total Recall al lui David Cronenberg este cu siguranţă un film foarte diferit de precedenta producţie. Ron Miller a realizat un concept artistic după versiunea Cronenberg, care porneşte de la ideea regizorului P.Verhoeven, iar noul film este un rezultat a ceea ce s-a realizat în trecut.

În afară de conceptul artistic şi noua distribuţie, filmul vine cu modificări şi la nivel de scenariu, care este conceput de Kurt Wimmer (care a realizat și scenariul fimului Salt) şi Mark Bomback.

Acţiunea din noul Total Recall este proiectată în viitor. Recall este o companie care îţi poate transforma visele în amintiri adevărate, prin intermediul unor imagini implantate cu ajutorul unor microcipuri. Asta sună foarte tentant pentru Douglas Quaid (Colin Farrell) care chiar dacă are o slujbă bună şi o soţie (Kate Beckinsale) pe care o iubeşte, nu se poate abţine să nu îşi trăiască visul de spion. Doar că procedura dă greş, iar el se trezeşte într-un coşmar în care este vânat fără milă de poliţie. În ajutor îi vine o luptătoare rebelă, interpretată de Jessica Biel, care îl ajută să îl găsească pe Kuato (Bill Nighy), liderul acestei mişcări de rezistenţă.

Kuato este personajul reprezentativ al producţiei, tocmai de aceea scenele în care acesta apare sunt cele mai importante. David Cronenberg a surprins prin scenele în care apar agenţi cu arme ascunse în corpul lor, dar şi prin secvenţa visului în care Kuato se transformă în sfinx.

Iata o mică parte a modelelor din colecţia artistică prepoductivă, care ilustrează ceea ce ar putea fi Total Recall:

Total Recall 2012

Decoruri Total Recall

[embeded: src=” http://www.youtube.com/v/sWMhADqlPYg?version=3&feature=player_detailpage” width=”560″ height=”315″ ]

Vor apărea anul acesta, în seria de autor Philip K. Dick:
– Substanţa M;
– Omul din castelul înalt;
– Furnica electrică;
– Cele trei stigmate ale lui Palmer Eldritch;
– Visează androizii oi electrice?

Cărțile de Philip K. Dick, disponibile pe Nemira.ro, sunt în acest moment Ubik și Timpul dezarticulat.

1 Comentariu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *