Şi cărţile înfloresc, doar că în suflet şi nu în glastră. Le găseşti pe nemira.ro!

primavara

Dragi prieteni, pentru că primăvara îşi intră încet-încet în drepturi, cel puţin calendaristic vorbind, este momentul să vă spunem că pe nemira.ro se petrece un fenomen foarte interesant. Despre ce este vorba? Ei bine… cărţile înfloresc. Cum se întâmplă asta, nu ştim exact, dar cel mai probabil are de a face cu voi şi cu pasiunea voastră pentru lectură.

Vă vom prezenta în continuare câteva dintre cele mai reuşite exemplare. Dar care, atenţie, credem că vor continua să înflorească cel mai bine în bibliotecile voastre:

Golul temporalPrima dintre acestea este Golul temporal, parte a trilogiei Golului, una dintre cele mai cunoscute din istoria science-fiction-ului şi în acelaşi timp unul dintre cele mai bine vândute titluri Nemira în ultima perioadă. Cum, nu l-aţi comandat deja? Păcat, pentru că timpul este din ce în ce mai scurt, iar soarta omenirii depinde de o mână de oameni: Araminta, care-și dă seama că este misteriosul Al Doilea Visător; Inigo, care are vise despre un adevăr mai sumbru, și Justine, ale cărei jocuri disperate o duc în Gol, unde niște făpturi cu puteri divine pot salva sau pot distruge universul. Sau, cum ar spune una dintre nenumăratele recenzii de întâmpinare a cărţii: „Toate atuurile scriitorului sunt expuse aici: idei captivante, povești inteligente și o abordare convingătoare a intrigii de factură politică.“

Manuscris gasit la SaragosaO altă carte care credem că trebuie să aibă parte de lumina ce se răsfrânge asupra bibliotecii tale din camera de zi este una cu totul specială: Manuscrisul găsit la Saragosa. În aceasta, fantome, călugări, cavaleri, cardinali, tâlhari, corsari, cerşetori, cabalişti, vrăjitoare şi prinţese povestesc întâmplări picante, vesele şi triste, prinşi într-un labirint al amintirilor şi al fantasmelor, al viziunilor poetice şi al calculelor matematice. Viaţa e vis şi visul e viaţă într-un roman total, în care ştiinţa, arta şi filozofia se contopesc luxuriant. Manuscrisul găsit la Saragosa a învins trecerea timpului şi ne fascinează cu aceeaşi forţă la sute de ani după ce a văzut lumina tiparului.

MagicieniiUltimul, dar nu cel din urmă, un alt roman care va înflori, cel mai probabil, în sufletele dumneavoastră este Magicienii, cel care a fost şi este considerat un fantasy mai reuşit chiar decât Harry Potter. Iar asta pentru că Quentin Coldwater nu seamănă cu niciunul dintre colegii lui de liceu. În timpul liber reciteşte cărţile fantasy preferate din copilărie şi în vis îi însoţeşte pe protagoniştii lor în lumea magica numită Fillory. Totul se schimbă însă atunci când este admis într-un colegiu secret şi exclusiv de magie în afara New York-ului. Dar, în cele din urmă, după un timp nici magia nu îi mai aduce fericirea şi ineditul pe care Quetin le aştepta de la viaţă – asta până când el şi prietenii săi fac o descoperire uimitoare: Fillory există cu adevărat.

Iar înainte de a încheia vă invităm să nu uitaţi că acestea nu sunt decât trei dintre cărţile pe care sperăm să le plantaţi în bibliotecile (şi, bineînţeles sufletele) voastre odată cu venirea primăverii!

2 Commentarii

  1. King Hamilton 05/03/2015 Reply
    • ADMIN 06/03/2015 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *