Și totuși, Carrie va triumfa

Coperta Carrie, de Stephen KingScriam zilele trecute că Stephen King se va muta de la studiourile Universal la Media Rights Company pentru a-și vedea seria The Dark Tower în sfârșit transpusă pe marele ecran.

Autor prolific, cu zeci de cărți adaptate pentru cinematografie, King, alături de fanii săi, așteaptă nerăbdători noul remake după Carrie, romanul care l-a făcut celebru, film preconizat a fi lansat în martie 2013.

Ce nu se prea știe despre relația lui Stephen King cu cinematografia, este că nu a fost întotdeauna mulțumit de ecranizările după romanele sale. Se spune că după ce a văzut The Shining aproape că a plâns. Deși avea un respect declarat pentru Kubrick, autorul pur și simplu a urât filmul pentru incapacitatea de a reda răul profund și inuman ascuns între pereții hotelului Overlook și nu a surprins accentul supranatural și suprarealist al cărții.

Iarăși, a fost nemulțumit de prestația actorului Jack Nicholson, care a făcut personajul principal să pară complet nebun chiar de la început, pierzând astfel din vedere dezintegrarea psihică progresivă a lui Jack Torrens.

Dar să ne întoarcem la Carrie. Prima versiune, a lui Brian de Palma, a fost considerată una dintre cele mai bune pelicule horror din istoria cinematografiei. Povestea tinerei alienate, abuzate acasă și batjocorite la școală, înzestrată cu darul telekineziei, a creat un adevărat cult printre fani și l-a plasat pe King în galeria marilor maeștri. Ecranizările ulterioare au fost primite negativ de critică și public.

Ce se întâmplă acum? Se toarnă un remake care are toate ingredientele pentru a da lovitura. Actrița care o joacă pe adolescenta tulburată este Chloe Grace Moretz, mama ei fiind întruchipată de cunoscuta vedetă Julianne Moore. Stephen King face parte din echipa de scenariști și încă mai are de lucru următoarele luni până la lansare.

Stephen King este un autor a cărui carieră este pe atât de fabuloasă, pe atât de paradoxală. Romanul Carrie a fost refuzat de 30 de ori de către edituri și l-a aruncat la gunoi. Soția sa l-a recuperat și a insistat în nenumărate rânduri să mai încerce. Restul e istorie. Cartea a fost vândută în mai mult de 350 de milioane de exemplare și încă lumea cinematografică este interesată să adapteze și să spună povestea înspăimântătoare a adolescentei.

Autor: Andreea Sterea

4 Commentarii

  1. andrei 27/08/2012 Reply
  2. Jen 27/08/2012 Reply
  3. barabas 28/08/2012 Reply
  4. ad 28/08/2012 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *