Top 10 cele mai bune ecranizări după romane celebre

Filmul Marile speranteEste început de weekend și să vizionezi un film bun este obligatoriu.

Nemira vine în ajutorul tău cu o listă a celor mai bune ecranizări inspirate de cărțile tale preferate. Sunt sigură că ți s-a întâmplat să citești o carte bună și să îți imaginezi ce actori ar da viață personajelor, cum ar arăta decorurile și care ar fi viziunea regizorului. Filmele pe care vi le propunem au reușit să păstreze atmosfera cărților, realizând producții demne de Oscar-uri.

10. Dracula, de Bram Stoker.

Rolul lui Dracula este jucat de inegalabilul Bela Lugosi în ecranizarea din 1931. Deși anumite părți ale romanului au fost excluse, filmul a ieșit mai înfricoșător decât cartea în sine. Meritul este al regizorului Tod Browning.

9. Moby Dick , de Herman Melville

În 1956 John Huston a regizat filmul cu același nume, reușind să redea măiestria cu care Melville a construit bătălia dintre om și creatură. Un film puternic și prin prezența lui Gregory Peck în rolul lui Ahab.

8. Somnul de veci, de Raymond Chandler

Regizorul Howard Hawks i-a ales pe Lauren Bacall și Humphrey Bogart să joace în ecranizarea romanului lui Chandler, iar alegerea a fost una ideală. Narațiunea tip labirint, deși greu de urmărit, este un adevărat exercițiu pentru spectatori.

7. Legături periculoase, de Pierre Choderlos de Laclos

Stephen Frears a reușit să surprindă spiritul poveștii lui Laclos și atmosfera secolului al XVII-lea. Glenn Close și John Malkovich transformă cele 118 minute ale peliculei într-un adevărat spectacol de manipulare și intrigi.

6. Tăcerea mieilor, de Thomas Harris

Thriller-ul psihologic al lui Jonathan Demme nu mai are nevoie de prezentare. Antiteza dintre Jodie Foster în rolul vulnerabilei Clarice Starling și Anthony Hopkins întruchipând criminalul perfect a redefinit în totalitate dinamica polițist-criminal. Cu siguranță un film pe care îl poți revedea.

5. Leopardul, de Giuseppe Tomasi di Lampedusa

Filmul reprezintă o analiză a codului de onoare aflat în permanentă schimbare cu ajutorul lui Burt Lancaster și Claudiei Cardinale. Spectaculos și numai bun de lung filmul lui Luchino Visconti.

4. Doctor Zhivago, de Boris Pasternak

Omar Sharif, Julie Christie și Alec Guinness dau viață personajelor romanului, sub bagheta regizorului David Lean. Filmul a redat imaginea Rusiei în perioada revoluției, marcând neliniștile politice ale vremii.

3. The Shining, de Stephen King

Stanley Kubrick, Jack Nicholson și Stephen King. Un trio de succes, un film care îți amintește de frica de întuneric.

2. La răscruce de vânturi, de Emily Bronte.

O poveste clasică, sub îndrumarea regizorului William Wyler. Merle Oberon în rolul lui Cathy și Laurence Olivier jucându-l pe  Heathcliffe. Nu ai nevoie de mai multe detalii.

1. Marile speranțe, de Charles Dickens

Un film care nu dezamăgește. De la alegerea actorilor John Mills și Alec Guinness și până la imaginea vilei Satis, nicio altă ecranizare nu a reușit să surprindă măiestria lui Dickens.

Vizionare plăcută!

12 Commentarii

  1. LucASPrime 16/06/2012 Reply
    • Mikey 17/06/2012 Reply
      • LucASPrime 18/06/2012 Reply
        • LucASPrime 18/06/2012 Reply
          • Mikey 19/06/2012 Reply
  2. BABA NOVAK 17/06/2012 Reply
  3. Andu` 18/06/2012 Reply
    • LucASPrime 18/06/2012 Reply
  4. BABA NOVAK 18/06/2012 Reply
    • LucASPrime 18/06/2012 Reply
  5. Andu` 21/06/2012 Reply
  6. mina 24/09/2012 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *