Vacanţa în universurile alternative Nemira nu este doar fascinantă, ci şi foarte accesibilă!

600p400

Dragi prieteni, probabil că nu a existat niciodată un moment mai bun de a vă planifica vacanţa. Atenţie însă, nu oriunde, ci tocmai în universurile (paralele, alternative, cum vreţi să le spuneţi, dar sigur fascinante) Nemira. Iar în sensul acesta vă propunem cinci autori aleşi pe sprânceană în imaginaţia cărora puteţi evada. Iar efortul nu doar că este foarte plăcut, ci şi aproape minim, din moment ce reducerea de care beneficiaţi la opera lor este de 45%!

Golul temporalPentru început, puteţi, spre exemplu, să vă începeţi concediul – cel puţin mental, dar vă asigurăm că lectura vă va absorbi curând cu totul – în Golul temporal marca Peter F. Hamilton. Deşi, este adevărat, nu ştim exact cât de mult vă veţi odihni, dată fiind amploarea acţiunii, dar şi coordonatele acesteia: nu mai e timp, iar soarta omenirii depinde de o mână de oameni – Araminta, care-şi dă seama că este misteriosul Al Doilea Visător; Inigo, care are vise despre un adevăr mai sumbru, şi Justine, ale cărei jocuri disperate o duc în Gol, unde nişte făpturi cu puteri divine pot salva sau pot distruge universul.

Trilogia care a început cu Golul visător continuă cu o carte în care personajele se desfăşoară absolut fabulos.

Copiii mintiiIar dacă, după această lectură intensă vreţi să mai schimbaţi aerul, nimic mai simplu: puteţi, desigur, încerca Copiii minţii, unul dintre cele mai noi titluri publicate de noi din vastul portofoliu Orson Scott Card. Bineînţeles, este vorba despre al patrulea volum al seriei care nu mai are nevoie de nicio prezentare – Jocul lui Ender, a cărui acţiune rivalizează cu cea din Golul temporal: Inteligenţa artificială Jane a învăţat să strămute navele în afara universului şi să le plaseze în alte lumi, desfiinţând viteza-lumină. Pentru asta, însă, trebuie să-şi folosească toate capacităţile de procesare, deşi Congresul Stelar închide univers dupa univers. Prin urmare, ca să se salveze, copiii lui Ender trebuie s-o salveze mai întâi pe ea…

Furnica electricaŞi, în fine, o ultimă recomandare pentru escapada imaginativă pe care vă sugerăm s-o faceţi, este chiar literatura maestrului Philip K. Dick. Iar dintre toate bijuteriile literare care au 45% reducere săptămâna aceasta, alegem să vă propunem una cu totul specială: Furnica electrică. Societăţi ale viitorului, mutanţi vizionari, realităţi alternative şi previziuni. Acestea sunt ingredientele povestirilor fără egal ale lui Philip K. Dick cuprinse în acest volum, dintre care două ies în evidenţă ca fiind la baza unor filme de foarte mare succes: Minority Report şi Total Recall.

Vă dorim lectură plăcută şi… nu uitaţi: există vacanţe şi vacanţe, iar cele mai reuşite dintre acestea se fac în universurile alternative Nemira!

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *