Vânătoarea de oameni și…bani

Canalul de televiziune CW a anunțat de curând că dorește lansarea unui reality-show denumit The Hunt (Vânătoarea), bazat, ca și sursă de inspirație, pe una dintre cele mai populare serii ale ultimului deceniu, Jocurile Foamei.

Dacă ideea este sau nu bună, acest lucru rămâne de văzut. Părerile sunt împărțite, mai ales că unul dintre scopurile cărților lui Suzanne Collins și ale filmelor deopotrivă, este să scoată în evidență tarele unei societăți distopice sub forma unui manifest anti-violență, cu profunde mesaje umaniste. Cei mai flexibili dintre comentatori susțin că nu este vorba de mai mult decât despre un show de televiziune, menit să distreze publicul, dar s-au lovit de unele argumente solide care susțin că punerea în practică în viața reală a ideii de Jocuri ale Foamei nu face decât să susțină și să întărească  tot ceea ce este mai profund greșit și dezechilibrat în societatea descrisă de Collins.

Dar să vedem despre ce va fi vorba în show: conform celor de la Entertainment Weekly via SodaHead, în competiția The Hunt 12 echipe (tribuți) a câte doi concurenți vor fi lăsate în sălbăticie, fără mâncare, apă sau adăpost. Concurenții vor trebui să se bazeze pe abilitățile lor fizice, psihice, de supraviețuire și chiar vânătoare pentru a putea face față condițiilor precare, scopul fiind să se captureze unii pe ceilalți.

Asemănările cu linia cărții și a filmului sunt izbitoare, ceea ce a și condus la apariția controverselor privind moralitatea unui astfel de show și de mesajul pe care îl transmite. Deși s-a anunțat deja că în cadrul show-ului nu vor fi puși în nici un fel de pericol copiii sau adolescenții, omagiul adus Jocurilor Foamei per se, a fost considerat vulgar și nepotrivit. Singura diferență este faptul că cele 12 echipe nu vor concura timp de o lună întreagă pe viață și pe moarte, ci pe un premiu constând în bani.

Data lansării acestui reality-show nu a fost încă stabilită, dar pentru toți cei care vor să descopere frumusețea, bunătatea și loialitatea ființei umane în antiteză cu îndemnul la violență nejustificată din partea unui sistem bolnav, pentru toți cei care cred în triumful binelui asupra răului și a superiorității unei lupte cinstite față de un război sabotat, atunci vă oferim un cadou special acum în prag de sărbători: 38% reducere la Pachetul Jocurile Foamei!

Nu ratați aventurile lui Katniss Everdeen și fiți alături de personajele voastre preferate în drumul lor spre devenire și în lupta lor pentru triumful dreptății.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *