Vara asta e CPSF – noul număr al Colecției de povestiri științifico-fantastice este dublu!

A apărut noua ediție a Colecției de Povestiri Științifico-Fantastice Anticipația… și este dublă! Asta înseamnă un timp dublu petrecut în lumea navetelor spațiale, a extratereștrilor și a întâmplărilor incredibile. Puteți să o citiți în parc, în drum spre mare sau în jurul focului, plutind căre noi universuri.

Noua ediție conține povestiri precum “În Serviciul Maiestății Sale Imperiale” de Florin Pîtea, “În Avarie” a lui David Levine, “Pe Câmpia Spiritelor” de Robert Charles Wilson, “Despărțiți de Infinitate” scrisă de Robert Charles Wilson sau “Zona de Est 4” a lui Viorel Pîrligras. În continuare, puteți citi un scurt fragment din “Despărțiți de Infinitate”:

“-Uite cum facem. Science fiction ați spus? Chiar săptămâna trecută am primit o cutie. E chiar acolo, sub scara. Până le răsfoiți dumneavoastră, îl anunț pe domnul Ziegler că ați venit.

Am vrut s-o opresc, dar nu știam cum. Ceea ce ii spusesem lui Deirdre era adevărat; deși fusesem un cititor avid în tinerețe, din 1970 nu mai cumpărasem cărți decât ocazional. Cu literatura tinerii își petrec timpul. Cutia era însă plină de volume broșate vechi de patruzeci de ani și mi-a căzut bine să le revăd copertele, desenele abstracte ale lui Richard Powers, bule deasupra unor câmpii fără margini, sau schițele lui Jack Gaughan, cu forme unghiulare și amintind de insecte. Titluri bogate în cuvinte-cheie: timp, spațiu, lumi, infinit. Cândva, asemenea cărți îmi plăcuseră la nebunie.

Atunci, printre bijuteriile acelea trecute, am gasit una la care nu mă așteptam. Și încă una. Și încă una.”

600p400

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *