5 serii ce nu trebuie să îți lipsească din bibliotecă au reducere de 46%

Farseer

SF sau Fantasy? Călătorii interplanetare sau aventuri pe meleaguri necunoscute? Magie sau Știință? Erou sau Antagonist?

Dacă încă nu ai toate răspunsurile, autorii Nautilus vin să te salveze!

Seria Vise întunecate

vise_intunecate

Oraşul ardea sub lumina Lunii Visătoare.

În străvechea cetate Gujaareh, pacea este legea supremă. Străjerii care menţin liniştea statutului, colectorii, se mişcă nevăzuţi pe acoperişurile cetăţii, învăluiţi de umbrele străzilor prăfuite ale oraşului. Preoţi ai Zeiţei Viselor, datoria lor este să culeagă magia minţilor adormite şi să o folosească mai departe pentru vindecare, alinare… şi pentru uciderea celor crezuţi corupţi.

Dar atunci când o conspiraţie ia naştere chiar în marele templu din Gujaareh, Ehiru, cel mai faimos dintre colectorii oraşului, trebuie să îşi reconsidere întreaga viaţă şi misiune. Cineva, sau ceva, ucide visătorii în numele Zeiţei, pândindu-şi prada pe aleile oraşului, dar şi în tărâmul viselor. Ehiru ajunge să o protejeze chiar pe femeia a cărei viaţă trebuia să o ia – altfel întregul oraş va fi devorat de război şi de puterea magiei interzise.

 

Trilogia Farseer

farseer

În Regatul celor Şase Ducate stă să izbucnească un război civil, când iese la iveală un secret: prinţul Coroanei are un fiu ilegitim, Fitz. Crescut pe ascuns, doar în compania bufonului, în grajdurile de la castel, acesta descoperă că are puteri magice şi, printre altele, poate comunica telepatic. Mai mult, devine asasin, dar un asasin a cărui viaţă e pusă în pericol. Aşa că trebuie să supravieţuiască, mai ales că s-ar putea să aibă misiunea de a salva regatul…

 

Trilogia Prima Lege

prima_lege

Pe vremuri campion, acum un fel de monstru, Glokta este prizonier într-un corp bolnav. Nobilul Jezal însă trăieşte bine pentru că trişează la jocul de cărţi. Logen, poreclit Sângerosul Nouă, vrea să-şi lase în urmă trecutul întunecat, în care şi-a văzut familia ucisă, dar nu poate scăpa de diverse lupte. Bayaz, Întâiul dintre Magi, plănuieşte o călătorie dincolo de lumea cunoscută, în scopuri numai de el ştiute, iar din pricina lui Glotka, Jezal şi Logen vor avea o viaţă şi mai grea…

Povestea începe în forţă, fiţi gata!

 

Seria Cultura

cultura

Războiul bântuia întreaga galaxie. Miliarde de fiinţe au murit, miliarde îi vor cădea victimă. Planetele, lunile, chiar şi stelele sunt ameninţate de distrugere în orice clipă. Idiranii luptă pentru Credinţa lor. Cultura luptă pentru dreptul ei moral de a dăinui. Nu poate exista pace între cele două.

Adânc în labirintul neştiut al „planetei morţilor“, Lumea lui Shar, se ascunde Mintea unei nave, una dintre inteligenţele artificiale care conduc Cultura. Ambele tabere doresc să o găsească. Bora Horza Gobuchul, un Schimbător dotat cu abilitatea de a-şi transforma corpul pentru a semăna cu alţi indivizi, este angajat ca mercenar şi spion în slujba idiranilor pentru a o recupera. Aşa porneşte o aventură incredibilă şi una dintre cele mai inovative serii space opera ale timpului nostru.

 

Seria Magicienii

magicienii-3

Quentin Coldwater nu seamănă cu niciunul dintre colegii lui de liceu. În timpul liber reciteşte cărţile fantasy preferate din copilărie şi în vis îi însoţeşte pe protagoniştii lor în lumea magică numită Fillory.

În comparaţie cu aventurile din cărţi, viaţa îi pare anostă şi lipsită de culoare. Totul se schimbă însă atunci când este admis într-un colegiu secret şi exclusiv de magie în afara New York-ului. Acolo încep peripeţiile lui şi o iniţiere riguroasă în magia modernă.

Dar, în cele din urmă, după un timp nici magia nu îi mai aduce fericirea şi ineditul pe care Quetin le aşteptă de la viaţă – asta până când el şi prietenii săi fac o descoperire uimitoare: Fillory există cu adevărat.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *