45% reducere suplimentară și 5 recomandări de lectură

Până pe 31 ianuarie, super-cititorii Nemira se bucură de o promoție specială pe nemira.ro! Folosește codul voucher sale45 și călătorește până în mijlocul deșertului alături de Arlen, înfruntând demoni de foc, aer și pământ, străbate împreună cu Yarvi Marea Sfărâmată și ajută-l să se răzbune pe cei care l-au trădat, și reîntâlnește-te cu unul dintre eroii tăi preferați, FitzChivalry Farseer!

45nemira

Mai jos, câteva recomandări din partea noastră:

 

joe-abercrombie—jumatate-de-regeJumătate de rege (Marea sfărâmată #1)

O aventură pe mare în spiritul vechilor vikingi, cu un tânăr prinţ, Yarvi, ce încearcă să îşi păstreze tronul, în timp ce alţii conspiră să i-l fure.

Prinţul Yarvi a jurat să recâştige tronul pe care nu şi l-a dorit vreodată. Dar mai întâi trebuie să supravieţuiască cruzimilor, lanţurilor şi apelor dure ale Mării Sfărâmate. Şi toate acestea cu o singură mână bună. Înşelatul ajunge înşelător. Mic şi slab în ochii tatălui său, Yarvi rămâne singur într-o lume în care nu contează decât forţa brută şi sângele rece. El nu poate mânui o sabie sau ţine un scut, aşa că trebuie să işi ascută mintea ca pe o armă. Trădatul ajunge trădător. În jurul lui Yarvi se strânge o frăţie care îl va ajuta să devina omul care trebuie să fie pentru a înfrunta toate intrigile şi a răzbi în misiunea lui.

Uzurpatul va ajunge, la rândul lui, uzurpator?

 

Omul pictat (Demon #1) omul-pictat

Omenirea a ajuns prizoniera unor creaturi ivite din adâncurile pământului când apune soarele, care distrug tot ce le iese în cale până în zori. Atunci soarele le alungă în văgăunile din care au apărut.

Se întunecă şi cei câţiva supravieţuitori se ascund în spatele unor simboluri magice, a căror putere se pierde în negura timpurilor. Anii trec, satele sunt din ce în ce mai departe unul de altul şi demonii îşi continuă atacurile. Un mesager îl învaţă pe Arlen că frica e cel mai mare rău din lume. Leesha e distrusă din cauza unei minciuni. Destinul lui Rojer se schimbă pentru totdeauna graţie unui drumeţ care poposeşte în oraş. Dar toţi trei visează la o lume în care oamenii nu se vor mai ascunde în spatele zidurilor şi simbolurilor magice.

 

FurnicileFurnicile (Furnicile #1)

Romanul lui Werber este exemplul perfect pentru ce poate face imaginaţia. Chiar dacă noi nu am descoperit încă o modalitate de a comunica eficient cu alte specii de pe Pământ, asta nu înseamnă că ele nu au o organizare eficientă şi nu trăiesc într-un mod asemănător nouă. De ce nu ar putea furnicile să poarte conversaţii obişnuite, să facă descoperiri ştiinţifice sau să exploreze lumea din curiozitate? Sunt nobile, luptătoare, creative şi fascinante pentru oricine încearcă să le observe.

 

Hoțul cuantic (Jean le Flambeur #1) hannu-rajaniemi—hotul-cuantic-c1

Excentricul Jean le Flambeur este un hoţ postuman. Are ştiinţa de a fura gândurile şi timpul sau obiecte vechi de pe  planeta Pământ, aflate acum în posesia aristocraţilor din Oraşele Mişcătoare de pe Marte. În ciuda abilităţilor sale, Jean, ale cărui origini sunt învăluite în mister chiar şi pentru el, face o greşeală şi ajunge în Închisoarea Dilema. Salvat de misterioasa Mieli şi nava ei seducătoare, i se oferă o şansă unică – să îşi recâştige libertatea şi memoria pierdută, dacă acceptă provocarea de a duce la bun sfârşit o spargere aşa cum n-a mai dat niciodată.

Hannu Rajaniemi aduce multe idei originale şi năucitoare în SF-ul contemporan şi creează o lume exotică şi palpitantă, plină de tehnologii avansate şi fizică cuantică, îmbrăcate intr-un aer de haute couture. Un viitor atât de provocator încât îţi taie respiraţia şi te intimidează prin cuprinderea lui.

 

Robin Hobb misiuneaMisiunea bufonului (Trilogia Omul Arămiu #1)

Dacă ai luptat, ai suferit şi te-ai bucurat alături de Fitz şi Bufon în trilogia Farseersigur eşti curios ce mai fac cei doi eroi.

FitzChivalry Farseer şi-a schimbat numele în Tom Badgerlock şi s-a retras departe de lumea civilizată, alături de lupul Ochi Întunecaţi şi de Hap, fiul adoptiv pe care i l-a adus Starling, menestrelul. Femeia îl vizitează periodic, înseninându-i zilele şi ajutându-l să rămână la curent cu evenimentele prin care trec cei dragi pe care el a fost nevoit să-i părăsească.

Dar liniştea este tulburată la un moment dat de vizitele succesive ale lui Chade şi ale Bufonului. Cei doi îl roagă să revină la Buckkeep, unde este nevoie de talentele lui pentru a-l găsi pe prinţul moştenitor Dutiful. După ce refuză în primă fază, Fitz îşi dă seama că Hap a crescut destul de mare pentru a intra ucenic la un meşter. Iar pentru asta are nevoie de bani, pe care-i poate procura doar cu ajutorul vechilor săi prieteni. Întoarcerea în Buckkeep înseamnă însă şi întoarcerea la intrigile de la curtea regală.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *