Origami crăciunești pentru iubitorii de manga

Arta și cultura japoneză sunt o resursă constantă de inspirație, precum sunt și volumele de manga. Cam așa am ajuns să facem origami inspirat din “Mireasa Străvechiului Mag” și “Atelierul Vrăjitoarelor”!

Indiferent de nivelul tău de experiență în origami, fie că ești un practicant avansat sau un începător entuziasmat, aceste tutoriale sunt ușor de urmat.

Realizarea acestor modele nu este doar o activitate plăcută, dar oferă și o oportunitate excelentă de a te conecta la un nivel mai profund cu personajele și poveștile din volumele de manga.

Haide să transformăm o banală foaie de hârtie într-o creație artistică!

1. Talismanul lui Chise din “Mireasa Străvechiului Mag”

Explorează lumea magică a lui Chise Hatori printr-o creație de origami.

Ai nevoie doar de două bucăți de hârtie verde A4, o foarfecă, un creion și o riglă.

Ia unul dintre pătrățele mici și împăturește-l diagonal, pentru a forma un triunghi. Apoi, împăturește-l din nou, în același mod. La final, pe hârtie se va vedea un X.

Ia unul dintre pătrățele mici și împăturește-l diagonal, pentru a forma un triunghi. Apoi, împăturește-l din nou, în același mod. La final, pe hârtie se va vedea un X.

Acum, îndoaie un colț al hârtiei spre centru. Procedează la fel pentru colțul de lângă.


Îndoaie toată hârtia în două, de parcă ai începe să construiești un avion de hârtie. Apoi, împăturește-o pe partea cealaltă, astfel încât cele două ”aripioare” pe care le-ai creat cu un pas mai devreme să fie în exterior. Apoi, îndoaie hârtia la loc – cu ”aripioarele” pe interior. Pliurile care rămân în hârtie vor ușura următorul pas.

Acum, împinge în centrul pliurilor în forma triunghiulara.

Acum avem prima bucățică din talisman!

Repetă pașii anteriori pentru fiecare pătrățel de hârtie.

Pentru a forma talismanul, trebuie unite cele 8 bucăți. Pur și simplu se glisează două piese împreună, așa cum se vede mai bine în imaginile de mai jos.

Pentru a păstra piesele în siguranță, îndoiți colțurile.

Repetă pașii până când ai unit toate bucățile, și ai un talisman complet!

Acest talisman origami, încorporând întâlnirile lui Chise cu creaturi mitice, nu este doar un simbol al magiei, ci și un testament al puterii transformatoare a speranței și curajului din povestea ei.

2. Pălărie de Vrăjitoare din “Atelierul Vrăjitoarelor”

Pășiți în lumea magică a lui Coco cu această pălărie de vrăjitoare origami.

Și aici, ai nevoie doar de două bucăți de hârtie A4, o foarfecă, un creion și o riglă. Înainte de a începe să împăturești hârtia, va trebui să tai un pătrat mare de 20 cm pe 20 cm.

Mai întâi, împăturește-l diagonal, pentru a forma un triunghi.

Apoi, trebuie să pliezi cele două colțuri ale triunghiului cel mai apropiat de tine spre mijloc, astfel încât să se suprapună unul peste celălalt.

Următorul pas este să îndoi marginile spre tine, astfel încât să fie îndreptate spre partea de sus a pălăriei.

Apoi, desfă marginile. Ia marginea din stânga și îndoaie-o în sus, pe jumătate, astfel încât să creeze o linie orizontală la baza pălăriei.

Trebuie să repeți pasul anterior și pe partea dreaptă.

Iar acum, pălăria este gata!

Această pălărie de vrăjitoare încântătoare, reprezentând visurile lui Coco și lumea magică a vrăjitoarelor, este un omagiu adus magiei care există atât în manga, cât și în inimile cititorilor săi.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *