5 bestsellere Nemira cu doar 100 de lei

600p400
Săptămâna aceasta o dedicăm bestsellerelor Nemira şi pe site-ul nostru v-am pregătit reduceri de până la 50% la cele mai populare cărţi. Thrillere, SF&F, cărţi pentru copii, toate vă aşteaptă la preţ special în această săptămână. În continuare, vă oferim o listă de bestsellere Nemira la doar 100 de lei.

Mr. Mercedes, de Stephen King

stephen-king---mr-mercedes_2c_c1Începem lista cu romanul din această lună de la Clubul de lectură Nemira. În Mr. Mercedes, King ne arată mecanismele înfricoşătoare din mintea rece a unui criminal lipsit de emoţie, o lectură pe care nu o veţi uita prea curând.

În orele friguroase ale dimineţii, sute de şomeri disperaţi se aşează la coada unui târg de joburi într-un oras din Midwest. Din senin, şoferul unui Mercedes furat sparge mulţimea şi îi calcă cu masina pe oamenii nevinovaţi care aşteptau la porţile târgului, apoi dă cu spatele şi îi atacă din nou pe cei rămaşi în picioare. Opt oameni sunt ucişi şi alţi cinsprezece sunt răniţi. Ucigaşul fuge de la locul faptei.

După câteva luni de la incident, într-o altă parte a oraşului, Bill Hodges, un poliţist pensionat, este încă bântuit de această crimă neelucidată. Într-o zi, o scrisoare anonimă primită de la cel care revendică atacul îl scoate pe Hodges din depresie şi apatie în momentul în care ameninţă cu o nouă agresiune şi mai violentă. Bill Hodges nu mai are timp de pierdut şi trebuie să pornească pe urmele ucigaşului pentru a preveni moartea a mii de oameni nevinovaţi.

Războiul etern, de Joe Haldeman

joe-haldeman---razboiul-etern_lat1024pxPentru că în curând va apărea Pacea eternă, de acelaşi autor, ne-am gândit că e bine să vă familiarizaţi şi cu războiul de dinainte.

Soldatul William Mandella este trimis în spaţiu pentru a lupta într-un război în care nu crede şi care pare a nu se mai termina. Tot ce trebuie să facă este să supravieţuiască şi să-şi facă datoria faţă de Pământ pentru a se întoarce acasă. Dar întoarcerea „acasă“ se va dovedi şi mai dificilă decât lupta. Dilatarea timpului cauzată de călătoriile în spaţiu a făcut ca Mandella să îmbătrânească doar luni, pe când pe Pământ s-au scurs secole de la plecarea lui.

Războiul etern este una din cele mai bune cărţi SF care abordează tema războiului, venind imediat după războiul din Vietnam şi dramele perioadei. Haldeman ne arată suferinţele soldaţilor aflaţi pe câmpul de luptă, cele fizice, dar mai ales psihice şi spirituale. Eroii nu se nasc eroi, ci devin eroi, iar Mandella, inteligent, parte din elita umanităţii la momentul când este recrutat, trece prin multe aventuri şi traume care îl transformă, iar Haldeman reuşeşte să redea într-un mod foarte interesant toate aceste transformări.

Viaţa pe Marte, de Jennifer Brown

jennifer-brown-viata-pe-marte_1Rămânem în sfera de ficţiune ştiinţifică şi vă recomandăm şi o carte pentru cei mici, o carte ce poate deschide apetitul pentru SF&F.

În vârstă de 12 ani, Arcturus Betelgeuse Chambers, zis Arty, face parte dintr-o familie pasionată de privitul în stele, iar dorinţa lui cea mai mare este de a găsi viaţă pe alte planete. Prima ţintă a căutărilor sale este Marte, planeta cea mai apropiată de noi şi, seară de seară, îşi îndreaptă telescopul înspre ea pentru a fi primul care descoperă marţienii. Însă totul ameninţă să se termine când părinţii îl anunţă că se vor muta în Las Vegas (oraşul cel mai luminat de pe Pământ şi, din cauza asta, cel în care noaptea abia dacă se văd stelele). Şi, de parcă toate astea nu erau suficiente, trebuie să stea la vecinul său înfricoşător (pe care-l bănuia că e, de fapt, un zombi) cât timp ei se duc să caute o casă nouă. Dar ceea ce părea a fi un coşmar se transformă în aventura vieţii sale: vecinul nu doar că nu e zombi, dar e chiar Cash Maddox, un fost astronaut de la NASA, acum la pensie. Alături de Cash, Arty are ocazia să afle minunatele taine ale cosmosului, dar şi să descopere că adevărata prietenie nu ţine cont de vârstă.

Ultima dorinţă (Witcher), de Andrzej Sapkowski

witcher-siteO carte care a fost aleasă şi la Clubul de Lectură Nemira este Witcher: Ultima dorinţă, un volum de nuvele despre vânătorul de monştri Geralt, ce începe o serie mult apreciată a scriitorului polonez Andrzej Sapkowski, serie ce a stat la baza unor jocuri de succes. Şi vă dăm şi o veste bună. Anul viitor va apărea a treia carte din serie, primul roman, Blood of Elves.

Povestirile sunt o îmbinare a multor legende, mituri şi basme est-europene, în care eroul nu este un prinţ călare pe un cal frumos, ci un mutant, antrenat toată viaţa să ucidă creaturile întunericului şi surghiunit de societate.

Cutreierând ţinuturi de poveste, Geralt descoperă la fiecare pas că aparenţele sunt înşelătoare: nu oricine pare monstruos e un monstru şi nu orice basm e o feerie cu zâne. Regi incestuoşi, duhuri răzbunatoare, fecioare crude, harpii îngrozitoare şi vampiri fără vlagă îi ies tot timpul in cale. Şi adesea nu sunt ceea ce par…

Wyrm, de Orson Scott Card

0_1831O carte mai puțin cunoscută a autorului Sagăi lui Ender, Wyrm este un roman aparte, un SF numai bun pentru cei care vor să petreacă weekendul acasă, citind.

Imakulata este o planetă colonizată de oameni cu mult timp în urmă, atât de mult încât nava care i-a adus și căpitanul ei au devenit concepte mitologice, de poveste. Dar Imakulata este mai mult decât o simplă planetă propice pentru oameni, este un loc în care metamorfoza este la ea acasă. Toată viața de pe planetă se adaptează, imitând orice element nou șî aducând îmbunătățiri, iar venirea oamenilor, cu plantele și animalele lor schimbă total peisajul. Patience, moștenitoarea tronului oamenilor, este pusă în fața unei alegeri importante pentru întreaga omenire și pentru toate rasele de pe Imakulata. Destinul ei a fost hotărât în urmă cu 7000 de ani, toată viața ei a fost croită pentru acest drum, însă voința ei poate schimba totul.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *