5 cărţi alături de care poţi sărbători Ziua Cărţii pentru Copii şi Tineret


Weekendul acesta sărbătorim Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii şi Tineret, iar cu această ocazie v-am pregătit o promoţie specială pe nemira.ro. Şi nu uitaţi, pentru că e weekend, aveţi o reducere suplimentară de 20% folosind codul NEMIRA20.

Poveştile copilăriei sunt foarte importante: ne deschid orizonturi, ne învaţă lucruri noi, ne arată că putem fi eroii propriilor noaste poveşti şi, bineînţeles, ne permit să pornim în aventuri dincolo de graniţele imaginaţiei. Iată câteva din recomandările noastre alături de care să vă bucuraţi de acest weekend special.

Vrăjitoarea adevărului, de Susan Dennard

Prima carte din seria Tărâmul vrăjitorilor, unde magia e de multe feluri și peripețiile la fel.  Safiya e Vrăjitoare a Adevărului și poate deosebi minciuna de adevăr. Magia ei are această capacitate, pentru care mulți nobili ar fi în stare să ucidă. Așa că ea trebuie să-și țină ascuns acest har pentru a nu fi un pion în lupta dintre imperii.

Iseult e Vrăjitoare a Firului și vede legăturile invizibile dintre vieți, dar nu și pe cele ale propriei inimi. Prietenia cu Safiya o împinge pe un drum aventuros.

Cele două prietene vor doar să-și trăiască viața, dar asupra Tărâmului Vrăjitorilor se abate războiul. Cu ajutorul prințului Merik și înfruntându-l pe Vrăjitorul Sângelui, se luptă cu împărați, prinți și mercenari, capabili de orice ca să pună mâna pe Vrăjitoarea Adevărului.

Gregor Pământeanul, de Suzanne Collins

În primul volum al seriei CRONICI DIN SUBPĂMÂNT, Gregor, eroul principal, cade printr-un grilaj din subsolul blocului din New York în care locuiește și ajunge în întunecatul Subpământ, o lume stranie, populată de tot felul de ființe fascinante și bizare. Aparent rezultatul unui accident, venirea lui Gregor pare a fi împlinirea unei profeții vechi de sute de ani despre un erou menit să salveze lumea din Subpământ. Inițial reticent, Gregor învață să-și asume menirea atât pentru a-i ajuta pe subpământenii aflați în pragul unui război, cât și pentru a rezolva misterul dispariției propriului său tată.

Gregor este un erou neobișnuit, ales să fie războinic, dar care înțelege o lecție pe care ar trebui s-o știe toți copiii din lume și s-o aplice în viața de adult: un adevărat războinic este cel care recurge la violență doar când nu mai are de ales, după ce a epuizat toate posibilitățile de rezolvare a conflictelor pe cale amiabilă.

Cum să-ţi dresezi dragonul, de Cressida Cowell

Cum sa-ti dresezi dragonulSUGHIȚ STRAȘNICUL STAVRID AL III-LEA, formidabil luptător cu sabia și îmblânzitor de dragoni, a fost cel mai mare Erou Viking care a existat vreodată.

Va putea să treacă Sughiț de Programul de Inițiere într-ale Dragonilor cu un dragon știrb și să se lupte cu Dragonus Maritimus Giganticus Maximus înainte ca acesta să devoreze toți vikingii de pe Insula Tontului? E timpul ca Sughiț să învețe să fie un adevărat Erou.

Pete Motanul. Ador tenişii albi, de James Dean

O carte perfectă pentru copiii mai mici şi pentru iubitorii de pisici.

Pete Motanul merge pe stradă încălțat cu tenișii lui albi nou-nouți. Pe drum, tenișii lui devin pe rând roșii, albaștri, maro sau UZI pe măsură ce calcă într‑un morman de căpșuni, apoi într-o grămadă de afine, după aceea într-o băltoacă de noroi și în final într‑o găleată cu apă. Însă, indiferent de culoarea pe care o au tenișii lui, Pete continuă să meargă și să fie cool, cântându-și întruna cântecelul… pentru că totul e minunat.

Regina Roşie, de Victoria Aveyard

Pentru că în curând apare al doilea volum, Sabia de Sticlă, e momentul perfect să facem cunoşinţă cu Mare Barrow şi să descoperim lumea în care trăieşte.

Regina roşie este romanul de debut al tinerei Victoria Aveyard. Lumea lui Mare Barrow este împărţită în două, după culoarea sângelui: cei cu sângele comun, roşu, îi servesc pe cei cu sânge argintiu, elita societăţii, dotaţi cu puteri supraumane. Mare face parte din roşii şi îşi duce traiul de pe o zi pe alta, ca hoţ într-un mic sat de la ţară, până cănd destinul o aduce în faţa regelui, a reginei şi a tuturor nobililor, unde ea descoperă că este şi roşie, dar şi argintie, cu puteri nebănuite.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *