5 lumi fantastice de vizitat cu nava literară Nemira


A trecut şi Valentine’s Day cu întâlnirile romantice, dar asta nu înseamnă că nu putem continua vacanţa din cotidian în lumea relaxantă şi fantastică a cărţilor. De data asta, nava Nemira pleacă într-o călătorie prin lumile fantasy. De la gheţari care acoperă orizontul, la munţi înalţi care ating norii, la păđuri în care te poţi odihni la umbră şi până la deşerturi pline de ruine misterioase. Vă invităm într-o călătorie fantastică în săptămâna SF&F pe nemira.ro!

Ca primă destinaţie în călătoria noastră, vom vizita lumea vânătorului de monştri Geralt, din Saga Witcher. Geografic, este o lume la fel de diversă ca a noastră, dar mare parte din acţiune se petrece în Regatele Nordului. Aşteptaţi-vă la multe zone montane, văi şi codrii uriaşi, în care se ascund creaturi fantastice şi mitice, atât monştri, cât şi rase mai vechi decât oamenii, cum sunt elfii.  Bineînţeles,  vom avea ocazia să vedem şi cele mai importante puncte de pe hartă, precum oraşul universitar Oxenfurt, Vizima, capitala Regatului Temeria, Kaer Morhen, cetatea vânătorilor de monştri şi insulele Skellige, unde trâieşte un popor de războinici fioroşi.

Următoarea oprire pe care o propunem este în ţinuturile din jurul Mării Sfârâmate. Poate că această lume vi se va părea mai familiară, pentru că societatea seamănă cu cea a vikingilor. Vom face cunoştinţă cu Yarvi, prinţul Gettlandului, care trebuie să lupte şi să răzbune asasinarea tatălui şi fratelui său. În misiunea sa, acesta ajunge să viziteze aproape toate ţinuturile din jurul Mării Sfărâmate, de la Vansterland, regatul inamicilor săi, până la nordul îndepărtat, apoi în sud, în Primul dintre Oraşe, un loc exotic şi fantastic.

Urmează o călătorie într-un târâm uitat de timp, în Epoca de Gheaţă, în Şaman. Vă recomandăm să aveţi haine groase căci nu e de glumă cu frigul în această lume. Chiar dacă nu vom vedea creaturi mitice sau magie, misterul ce învăluie această perioadă din istoria Pământului este la fel de fantastic ca celelalte lumi vizitate. Cu această ocazie vom putea observa fiinţe care nu se mai găsesc de mii de ani: mamuţi, elani uriaşi şi smilodoni, plus chiar strămoşii noştri, în plină evoluţie.

Mergem acum în Thesa, lumea din seria Demon. Această lume este una care ne arată un posibil viitor al nostru. Când fantasticul devine realitate, demoni din adâncul pământului atacă umanitatea, iar armele convenţionale nu reuşesc să îi ţină departe. Acum, lumea s-a întors la nivelul din Evul Mediu, dar descoperirea glifelor şi a magiei lor a echilibrat lupta cu demonii.

Ultima destinaţie este una cu totul deosebită. Lumea deşertică din Luna Ucigaşă este exotică şi misterioasă, amintind de Orientul Mijlociu. O lume în care visele sunt mai mult decât reprezentări ale inconştientului, sunt baza magiei şi pot fi folosite atât pentru a vindeca şi a da viaţă, cât şi pentru a ucide. Vom vizita bazarul din Gujaareh, Palatul de vară al familiei regale, dar vom încerca să descoperim şi secretele deşertului.

 

1 Comentariu

  1. Steffi 16/02/2017 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *