O întâlnire cu şi despre femei

Pentru că în luna martie sărbătorim femeia, Nemira vă invită să descoperim împreună poveştile şi gândurile unor reprezentante ale sexului frumos din toată lumea.

Împreună cu Alice Năstase Baciuta şi Lavinia Bârlogeanu vom încerca să desluşim eternul mister feminin, aşa cum se manifestă el în lumea contemporană, punând accent pe componenta psiho-socială. Vă dăm întâlnire miercuri, 6 martie, începând cu ora 19:00, în La Scena, pentru a discuta cu invitatele noastre despre dragoste, prietenie, ambiţie şi putere.

Dacă vreţi să aflaţi mai multe despre volumul “Poveşti cu şi despre femei“, iată mai jos un fragment dintr-o recenzie apărută pe Mayra.ro.

“Poveşti cu şi despre femei este o carte care vorbeşte despre libertatea feminină, despre naturaleţea actului de a-ţi exprima individualitatea. Femeii i se permite să nu fie strălucitoare, cum la fel de bine este încurajată să afişeze o frumuseţe agresivă. Are voie să adopte orice tipologie principială: poate fi pro avort, poate atrage după sine o lume de vicii, poate înşela sau nu, poate fi expeditivă cu prietenii discutabili. Pe scurt, se poate manifesta în orice direcţie, dincolo de aprobările sociale, această carte ilustrând, practic, cât de puternic poate fi nuanţat sexul frumos. Nu e, aşadar, de mirare că această colecţie de poveşti de viaţă justifică ideea că orice este permis, atâta vreme cât nu îi lezează grosolan pe cei din jur, sugerând că firescul este o chestiune de gust, un caz pur subiectiv. […]

Cartea nu se lasă dominată de senzaţia unui feminism agresiv şi – de cele mai mult ori, în contextul zilelor noastre – foarte puţin credibil. Este o carte despre femei nu dintr-o respingere instinctivă a masculinului ci, pur şi simplu, din nevoia de a meşteri puţin intimitatea pe care autoarele vor să o extindă până la zona unei comunităţi ideale. În principiu, demersul unei asemenea cărţi bate înspre idealismul unei prietenii de fond, în ciuda incongruenţelor de caracter dintre toate femeile”.

Citeşte continuarea pe Mayra.ro.

Autor: Anca Roman

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *