Cele mai citite 100 cărţi Nemira pentru cei mai fideli cititori

Cititorul nostru, îndrumătorul nostru. Dar şi al vostru. Probabil că aşa ar putea suna o butadă (foarte apropiată de adevăr) care să descrie ceea ce călăuzeşte programul nostru editorial aici, la Nemira. Un program ce are ca scop aceea de a fi egală cu sloganul care ne-a consacrat: plăcerea lecturii.

Umbra uriasuluiDar pentru că cititorul nostru are personalitate şi, automat, gusturi, iată că săptămâna aceasta a alcătuit un top al primelor 100 de titluri pe care le preferă din portofoliul Nemira. Vă invităm să-l consultaţi, dar nu înainte de a vă face, aşa cum v-am obişnuit, câteva recomandări din acest clasament.

Vom începe cu Umbra uriaşului, romanul care încheie magistral epopeea lui Bean, mâna dreaptă a lui Ender în teribilul război interstelar. Autor: bineînţeles, nimeni altul decât magistralul Orson Scott Card. Cât despre acţiune, aceasta se înscrie în linia de forţă cu care ne-a obişnuit această serie: califul Alai încearcă să salveze Islamul. Virlomi, zeița indiană, merge pe calea lui Gandhi pentru a-și salva țara, în vreme ce flota Internațională își continuă strategia de a a salvgarda omenirea. Nu în ultimul rând, Peter, Hegemonul neînțeles, caută drumul unei umanități eliberate de război.

Amintirea albastraUn alt titlu preferat de cititori este cel al lui Alastair Reynolds – Amintirea albastră a Pământului. Iar în ceea ce priveşte acţiunea acestuia, ea se întâmplă pe Terra secolului XXII, perioadă în care Mecanismul ştie tot. Cu atât mai mult să păstrezi un secret într-o asemenea Utopie te poate costa viaţa, lucru pe care membrii familiei Akinya îl află pe propria piele. În acest context, Geoffrey Akinya face cercetări despre psihologia cognitivă a elefanţilor, iar Sunday e artistă pe faţa nevăzută a Lunii, unde Mecanismul nu are acces. Însă bunica lor se stinge și lasă în urmă un secret care-i împinge într-o cursă disperată împotriva propriei lor familii, o cursă desfăşurată sub ochiul încremenit al Mecanismului.

HMS TerrorNu în ultimul rând, vă recomandăm un thriller cu accente de ficţiune istorică, semnat de celebrul Dan Simmons: HMS Terror. Un vas care a existat în realitate, de altfel, oamenii de la bordul acestuia luând parte la Expediția Franklin din 1845. Apoi, pornind de la această premisă, urmăm firul poveştii: navigatorii pătrund într-o a doua vară de la Cercul Arctic, într-un înspăimântător peisaj de gheață. Frigul nu cedează nicio clipă, cărbunii și proviziile sunt pe ducă, iar călătorii se luptă să supraviețuiască. Numai că marele lor dușman este și mai înspăimântător. În bezna neclintită se ascunde ceva: un adversar nevăzut, nu monstru dornic să pătrundă peste tot.

Bineînţeles, nu mai este nevoie să o spunem, acestea sunt numai trei dintre cele 100 de titluri preferate de publicul cărţilor Nemira. Pe toate celelalte vă invităm să le descoperiţi aici! Lectură plăcută!

TOP 100 600p400

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *