Ultima lună (calendaristică) de primăvară, mai mult timp în aer liber, picnicuri, băuturi mai reci, dar și super-noutăți literare musai #decitit. Luna în care faci ultimele pregătiri pentru vara care stă să vină, dar cel mai important – luna în care în București așteptăm Comic Con & Bookfest!
Ți-am pregătit multe noutăți faine pentru mai, pentru toate gusturile.
Ceva în apă, de Catherine Steadman – cartea cu care trebuie să începem recomandările din mai, pentru că e #carteaverii2019. E cartea cu care poți grăbi vara, în cazul în care îți e dor de o vacanță însorită.
Ești în luna de miere perfectă, în Bora Bora, alături de bărbatul pe care-l iubești.Dar găsești ceva în apă care vă poate schimba viața în bine sau vă poate distruge. Tu ce ai face?
Tu știi cât îți ia să sapi un mormânt? Cât de repede se răcește un cadavru? Ce ai fi dispusă să faci ca să scapi?
Foc și sânge, de George R.R. Martin
Cartea cea mai așteptată din mai și din an, de fapt, este Foc și Sânge, de George R.R. Martin, o poveste din universul Urzeala Tronurilor, care reiterează istoria misterioasei și sângeroasei dinastii a Targaryenilor, în cei 300 de ani când dragonii zburau deasupra Westerosului.
Furtuna războiului, de Victoria Aveyard
Trădată și îndurerată, Mare este hotărâtă să distrugă o dată pentru totdeauna regatul Norta și pe Maven, pentru a asigura libertatea oștii roșii și a celor ca ea.Dar nicio bătălie nu se câștigă singură, așa că Mare va trebui să se alieze cu cel care i-a frânt inima. Puternicii prieteni argintii ai lui Cal și Garda Stacojie se vor dovedi esențiali în lupta care o așteaptă.
Maven însuși este atât de obsedat să o recucerească pe Mare, încât e dispus să plătească oricât, chiar să distrugă orice și pe oricine îi stă în cale. Războiul e iminent. Cum se va sfârși povestea pentru fetița cu fulgere?
Pachinko, de Jin Min Lee – O bijuterie de carte, care va apărea în colecția Babel.
Patru generații de imigranți coreeni înfruntă destinul Japonia secolului XX.
Povestea începe cu Sunja, care își dezonorează familia săracă din cauza unei sarcini neașteptate. Părăsită de iubit, tânăra e salvată de bărbat care o ia de soție și o duce în Japonia.
Iată punctul de plecare al romanului Pachinko, o saga emoționantă a unei familii excepționale, exilate și prinse în malaxorul indiferent al istoriei. Și, de asemenea, al unei reflecții despre descoperirea propriei identități, despre puterea rădăcinilor adânci și despre forța credinței și a familiei.
Gânduri despre o planetă nervoasă, de Matt Haig – Continuarea bestsellerului Câteva motive să iubești viața.
Lumea în care trăim se joacă cu mințile noastre.
Stresul și anxietatea sunt la ordinea zilei. O planetă nervoasă și grăbită creează vieți nervoase și grăbite. Suntem conectați unii la alții mai mult ca niciodată, dar totuși ne simțim extrem de singuri și ne facem griji pentru tot, de la politică până la greutatea corporală.
După ce a suferit de atacuri de panică, anxietate și depresie, Matt Haig s-a gândit mult la impactul pe care lumea exterioară îl are asupra noastră. În Gânduri de pe o planetă nervoasă vorbește despre fenomene generale ca inegalitatea socială, rețelele de socializare sau știri și până la obiceiurile noastre zilnice, modul în care dormim, în care facem mișcare sau în care disociem între minte și corp.
Matt Haig povestește foarte personal și autentic ce îl face pe el să se simtă fericit, uman și împlinit în acest secol neliniștit.
Poveste pentru Maria. O carte despre copilărie, părinți și dragoni, de Ioana Bâldea Constantinescu
Ioana și fiica ei, Maria, se joacă de-a v-ați ascunselea într-o poveste despre maternitate și copilărie, despre trecutul mamei și viitorul fiicei, despre Ioana care a fost și Maria care va fi.
Viața Ioanei cu Maria e plină de zile cu soare, cu joacă și învățare, dar și de zile cu încăpățânări, supărări sau ezitări. Mariei îi plac dinozaurii, dragonii și buldogii francezi, iar Ioanei îi e teamă, uneori, să nu rămână repetentă la Academia de Înalte Studii Materne. Împreună, se joacă de-a Narnia, de-a Harry Potter, fac brioșe, citesc povești, cântă muzica din Frozen.
Aceasta nu este o carte de parenting, nici un jurnal de maternitate și nici o carte pentru copii. Este o carte a misterioaselor geografii ale iubirii.
Prăbușirea imperiului, de J. Scalzi – O nouă aventură SF de la Scalzi, care o să te pună pe gânduri, dar care o să te și distreze. #comingsoon
În universul nostru, călătoria cu viteza luminii nu a fost posibilă până la descoperirea Fluxului. Un câmp extra-dimensional la care avem acces în anumite momente și care ne poate transporta la distanțe teribil de mari. Deși Fluxul este etern, el nu e și stabil. Așa cum un râu își modifică uneori cursul, și Fluxul își schimbă mișcarea, lăsând unele lumi pământene fără posibilitatea de a mai călători vreodată cu viteza luminii. Un om de știință, un căpitan de navă și Împăraxul trebuie să găsească o soluție înainte ca întregul imperiu să se prăbușească.
Shining, de Stephen King – O nouă ediție Shining, pe care abia așteptăm să o împărtășim cu voi. În hotelul Overlook se ascunde o forță monstruoasă, care începe să strălucească și să-și desăvârșească sinistra lucrare odată cu sosirea lui Jack Torrance și a familiei sale. Nebunia izbucnește cu o furie uriașă, în timp ce forțe stranii se manifestă în jurul lui Danny, băiețelul de cinci ani care are un dar unic.
Destinul teribil al lui Jack Torrance și dezastrul unei familii – victime ale unui rău necunoscut – au stârnit imaginația cititorilor din toată lumea, devenind o poveste-cult, ecranizată magistral de Stanley Kubrick cu Jack Nicholson în rolul principal.
Fetiș, de Horea Sibișteanu – cea mai nouă apariție din colecția n’autor:
Fetiș e cu și despre noi. Volumul reunește 21 de proze scurte, decupate din realitatea imediată, atât de familiară, și totuși mereu atât de uimitoare, căci întotdeauna un detaliu aparent infim răstoarnă întreaga perspectivă. Urbane – fie că sunt plasate în România, în Japonia sau în Elveția –, cosmopolite, uneori corporatiste, alteori intime, câteodată crude, deseori obsesive, povestirile lui Horea Sibișteanu sunt ca niște instantanee. Ele reflectă, într-un fel sau altul, relațiile dintre oameni – amoroase, de rudenie sau de prietenie, de colegialitate ori de putere etc. – și lumea contemporană. Și tocmai de aceea merită descoperit.
Melmoth, de Sarah Perry – autoarea care v-a cucerit cu Șarpele din Essex și cu care ne vom întâlni pe 31 mai, la Bookfest. Mai multe detalii aici.
Străbătând apele întunecate ale istoriei, Melmoth bântuie lumea de secole, iar acum vine spre noi în romanul cu care se întoarce Sarah Perry după succesul cu Șarpele din Essex.
În biblioteca pragheză la care lucrează Helen Franklin, Karel, un prieten, găsește o scrisoare misterioasă. Confesiune și avertisment bizar, ea vorbește despre Melmoth, personaj din basmele de odinioară. Ea hoinărește prin istorie, spune legenda, condamnându-i la singurătate eternă pe cei care îi cad pradă. Pentru Helen, pare pură fantezie. Și totuși, iat-o urmărită de cineva pe străzile din Praga, iar Karel dispare…
Mântuitorul Dunei, de Frank Herbert. – continuă formidabila epopee din universul Dune.
Fremenii și-au găsit Mesia. Prorocirile s-au adeverit. Au devenit stăpânii planetei lor, ba chiar ai întregului Univers, iar Paul Atreides a devenit legendarul Muad’Dib.
Cu mai multă putere decât orice altă ființă din univers, venerat ca un zeu de fanaticii fremeni, acesta se confruntă, însă, cu mașinațiunile politice ale celorlalte puteri din imperiu. Paul se luptă și cu îndoielile oricărei figuri mesianice: poate el să aducă, într-adevăr, mântuirea și dacă da, nu cumva însăși umanitatea lui îi stă în cale?
Ție care îți face cu ochiul cel mai mult?
Tweet