“Alege o carte şi salvezi un iepuraş” :)

rapirea iepureluiAstăzi a fost o zi plină la serviciu. Am făcut câteva modificări tehnice la site-ul Nemira.ro şi am pus online Târgul de carte rară, cum ne place să îl numim. (Apropo, printre schimbările de astăzi se numără şi o nouă opţiune pentru bloggeri: widget-uri pentru fiecare titlu din librăria virtuală. Le găsiţi în orice pagină de carte, aşteptăm sugestii şi reclamaţii 😛 )

Revin.

Ajung acasă, imi fac un ceai. Imi aprind calculatorul, îmi deschid e-mail-ul. Un prieten mă întreabă dacă mă ţin de poante. De ce? Îmi arată un e-mail pe care îl primise de la mai mulţi prieteni. Găsesc imaginea ataşată şi textul următor: “Un iepuraş de Paşte va fi salvat dacă alegi o carte de la Nemira”. Prietenul îmi spune că l-a primit pe adresa electronică de la nu-ştiu-câţi amici care l-au primit la rândul lor de la alţii şi aşa mai departe. Un mesaj în lanţ, care circulă mult timp, din prieten în prieten.

Suntem în 1 aprilie şi probabil un fan Nemira s-a jucat cu imaginile, mă gândesc. În fond, de ce să nu salvezi un iepuraş de Ziua Păcălelilor? Aşa că, fie că e o farsă, fie că nu (mai contează?), m-am pus pe ales cărţi. Poate undeva pe lumea asta extratereştrii vor răpi cu un iepuraş mai puţin. :))

V-aş spune şi ce cărţi la 1 leu mi-am ales eu din Târgul de carte rară (cu ocazia asta testez şi widget-urile 😀 ):

Eugen Istodor – Oameni cu care aş muri de gât.

Eugen Istodor - Oameni cu care as muri de gat

Sunt interviuri cu oameni simpli care spun poveşti interesante. Am mai citit de Istodor o carte despre condamnaţii la închisoare pe viaţă din penitenciarul Rahova, mi-a plăcut şi vreau să merg mai departe.

Dan Perjovschi – Vis-a-vis.

Dan Perjovschi - Vis-a-vis
Am auzit de Dan Perjovschi aum câţiva ani, când vedeam la TV un reportaj despre expoziţia sa de grafică şi desen de la New York. Am descoperit astăzi că Perjovschi publicase deja la Nemira o carte. Probabil are şi desene, sunt curios.
Albert O. Hirschman – Morala secretă a economistului.
Albert O. Hirschman - Morala secreta a economistului
Hirschman este un economist despre care am învăţat la un moment dat în facultate şi aş vrea să văd ce scrie, cum scrie şamd. Oricum, mai sunt si alte cărţi care m-au intrigat (Am văzut în listă Frank Herbert şi Dan Doboş, spre exemplu), dar cel mai tare mă bucur că nu trebuie să mă gândesc prea mult dacă să cumpăr sau nu cartea respectivă. Preţurile sunt cu adevărat atrăgătoare. Deocamdată atât. Mai salvez şi mâine iepuraşi. 🙂

16 Commentarii

  1. Adina 02/04/2010 Reply
  2. Sorin Manica 02/04/2010 Reply
  3. Mihnea 02/04/2010 Reply
  4. uniristu' 02/04/2010 Reply
  5. Sorin Manica 02/04/2010 Reply
  6. voicunike 02/04/2010 Reply
  7. Freckles 02/04/2010 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *