Attack on Titan – cea mai cunoscută serie manga din lume va fi tradusă pentru prima oară în limba română la NEZUMI în septembrie

Editura Nemira va publica „Attack on Titan“, cea mai îndrăgită serie manga a momentului, alături de trei alte serii manga de renume la nivel mondial „Tokyo Revengers“, „Witch Hat Atelier“ și „Your Lie in April“. Acestea vor fi traduse pentru prima oară în limba română și vor apărea începând din septembrie în cadrul imprintului NEZUMI (parte din Grupul editorial Nemira).

Seriile aduse de Editura Nemira în România sunt publicate în limba japoneză de prestigioasa Editură Kodansha și sunt vândute și traduse în sute de milioane de exemplare în întreaga lume. Traduse din limba japoneză, acestea vor putea fi citite în limba română începând din septembrie în imprintul NEZUMI, primul imprint editorial de pe piața din România dedicat manga.

Noile serii vor fi la precomandă pentru cititori începând din luna august pe site-ul editurii și în librăriile partenere.

Despre serii

Cea mai cunoscută serie manga a momentului, „Attack on Titan“ este scrisă și ilustrată de Hajime Isayama. Acțiunea este situată într-o lume în care omenirea trăiește în orașe înconjurate de ziduri enorme pentru a se apăra de Titani, giganți umanoizi care mănâncă oameni. Seria, publicată în 34 de volume în Japonia, este atrăgătoare atât prin atmosferă, cât și prin poveste și personaje și a stat la baza unor seriale anime, jocuri video și romane, cucerind inimile cititorilor din Japonia, dar și din SUA, Europa și alte țări din Asia. Până în septembrie 2022, seria vânduse peste 110 milioane de exemplare în toată lumea, ceea ce o plasează printre cele mai de succes serii manga din toate timpurile. Pe lângă succesul în rândul fanilor genului, seria a fost premiată de-a lungul anilor cu prestigioase premii, printre care Kodansha Manga Award, Attilio Micheluzzi Award și Harvey Award.

„Tokyo Revengers“ este o serie manga scrisă și ilustrată de Ken Wakui. Povestea îl urmărește pe Takemichi Hanagaki, un tânăr în vârstă de 26 de ani care află că fosta lui iubită, Hinata Tachibana, a murit într-o dispută în care era implicată lumea interlopă. Ulterior, Takemichi este împins de cineva în fața metroului. Dar înainte să fie lovit, în mod miraculos, sare înapoi în timp, doisprezece ani. Se întâmplă să se fi întors în anul în care se întâlnea pentru întâia oară cu Hinata, iar Takemichi ia decizia de a face totul pentru a preveni moartea ei. În 2021, „Tokyo Revengers“ a fost ecranizată sub forma unui serial anime, iar în decembrie 2022 a depășit pragul de 70 de milioane de exemplare vândute în Japonia, devenind una dintre cel mai bine vândute serii manga.

Scrisă și ilustrată de Kamome Shirahama, „Witch Hat Atelier“ o are în centru pe Coco, o fată care visează să devină vrăjitoare. Doar că, în lumea ei, numai cei care se nasc cu puteri magice pot deveni vrăjitori. Însă după ce Coco se întâlnește cu o vrăjitoare, pare că ar putea exista speranțe și pentru ea. În 2020, seria a câștigat Harvey Award pentru cea mai bună serie manga. Un anime „Witch Hat Atelier“ se află acum în dezvoltare.

„Your Lie in April“ este o serie manga care a fost scrisă și ilustrată de Naoshi Arakawa și a fost adaptată într-un serial de televiziune anime, un film și un un roman. Povestea urmărește un tânăr pianist pe nume Kōsei Arima, care își pierde capacitatea de a cânta la pian după moartea mamei sale.

Despre NEZUMI

Singurul imprint editorial de pe piața din România dedicat manga, NEZUMI a fost lansat de Editura Nemira în august 2022, fiind coordonat de scriitorul Marian Coman. Până acum, Nezumi a publicat serii populare precum „Mireasa Străvechiului Mag“, „Regatele Ruinei“, „Lecții de vals“, precum și romanul grafic „Shino nu își poate spune numele“.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *