Bursa Nemira – cărți pe viață pentru elevi, ediția 2019

Un cititor trăiește o mie de vieți înainte de a muri.

Cel care nu citește niciodată trăiește doar una.

R.R. Martin

Editura Nemira anunță organizarea celei de-a treia ediții a Bursei de cititor Nemira, un proiect concurs, care răspunde nevoii sociale de a educa prin lectură, de a promova cultura scrisă și obișnuința de a citi de plăcere.

Proiectul se va desfășura în perioada 5 noiembrie – 13 decembrie 2019,  iar pentru înscrierea în concurs participanții trebuie să trimită un eseu cu tema: Cartea ta preferată este un super-erou. Care e super-puterea ei ?

 Regulamentul și calendarul de desfășurare sunt disponibile aici.

Editura Nemira va oferi, prin selecție, două burse de cititor elevilor cu vârsta între 12 și 18 ani, astfel: o bursă la categoria de vârstă 12 – 14 ani și o bursă la categoria de vârstă 15 – 18 ani.

Conform Regulamentului Oficial, statutul de bursier aduce fiecărui beneficiar cărți publicate de Editura Nemira pentru tot restul vieții. Secundar, în cadrul acestui proiect, vor fi organizate la cererea elevilor și a profesorilor evenimente în instituțiile de învățământ gimnazial și liceal. Prin implicarea mai multor lideri de opinie (scriitori, persoane publice, jurnaliști culturali) în proiect vom deschide un dialog informal între aceștia și elevi, care vor învăța direct de la ei ce înseamnă respectul pentru carte și importanța cititului de plăcere.

Prin Bursele de cititor Nemira ne dorim să sprijinim acei tineri care sunt pasionaţi de literatură şi, în acelaşi timp, să încurajăm cât mai mulţi adolescenţi să citească de plăcere. Pentru că noi credem că lectura şi educaţia sunt întotdeauna primii paşi către o lume mai bună.

Ana Nicolau, Director general Nemira

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *