Cu rafinamentul nu te naşti. Îl deprinzi, lecturând titlurile Nemira

Lectura nu este numai o plăcere, este un întreg ritual, adesea chiar un mod de viaţă. Fie că citim savurând în acelaşi timp o ceaşcă de cafea sau o cană de ceai, fie că citim la birou, sub lumina albă a lămpii sau pe un fotoliu, sub lumina caldă a unui lampadar, încercăm mereu să ne rafinăm experienţa lecturii. Aşa că în acest weekend vă propunem trei colecţii de excepţie, în care vă aşteaptă multe titluri noi – Babel, Bonton şi Yorick -, pentru ca spectacolul artelor sa fie complet!

Pana cand m-a cunoscutPrima noastră recomandare este un titlu devenit deja clasic al literaturii europene: Până când m-a cunoscut al autorului Julian Barnes, ce nu mai are nevoie de nicio prezentare. Pe scurt, iată universul în care veţi pătrunde lecturând această carte: un bărbat începe să reconstituie din fragmente trecutul femeii iubite. Ies la suprafață frânturi de povești, obsesii, compromisuri și visuri. Filmul se insinuează încet și nu trece mult până acaparează tot, mai ales memoria, hrănind o gelozie care trezește la viață demonii ascunși în creier și în inimă. Fără exagerare, o lovitură de maestru a lui Julian Barnes, scriitorul care pătrunde mereu în ținutul periculos al psihicului uman.

Povesti cu si despre femeiIar dacă acest titlu aparţine colecţiei Babel următoarea recomandare vine de la Bonton, ce se descrie foarte exact ca „o călătorie simpatică şi delicată printr-un amestec unic de umor şi onestitate“. Cât despre propunerea în cauză, Poveşti cu şi despre femei, aceasta este în esenţă o carte ce oferă răspunsuri la întrebările existenţiale pe care şi le pun femeile în timpul călătoriei lor prin viaţă. Aşa cum ştim, femeile sunt înzestrate cu o putere uluitoare, cu o capacitate profundă de cunoaștere şi cu o înţelepciune vitală şi prin urmare suntem datori să dăruim această știință lumii întregi. Prin urmare, aproape o mie de femei din toate colţurile lumii ne-au oferit opiniile şi poveştile lor de viaţă, răspunzând la întrebări despre existenţa lor de zi cu zi, despre principiile lor, despre năzuinţele pe care le nutresc legate de copii, despre munca şi modul în care îşi cheltuiesc banii. Sutele de interviuri cuprinse în această carte au dat naştere, în final, unei surse inepuizabile de inspiraţie, putere şi înţelepciune feminină.

Bineînţeles, înainte de a vă dedica cu totul plăcerii lecturii, trebuie să ţineţi cont că acestea sunt numai două dintre cele aproape 150 de titluri pe care vi le propunem în această promoţie ce conţine nu mai puţin de trei colecţii din portofoliul Nemira – Babel, Bonton şi Yorick! Lectură plăcută!

Biblioteca cititorilor rafinati 600p400

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *