„Doamna din lac” de Raymond Chandler – Cartea lunii octombrie la Clubul de lectură Nemira

600p400

Clubul de lectură Nemira este locul în care pasionaţii de lectură se întâlnesc pentru a dezbate cărţile lor preferate, alături de scriitori şi editori deopotrivă! Cartea lunii septembrie, Regii nisipurilor de George R.R. Martin, a propus cititorilor o întâlnire cu un George R.R. Martin diferit, în postura scriitorului de literatură SF.

Clubul de lectură Nemira, ediția cu numărul 8, revine pe 28 octombrie, de la ora 19.00, în mansarda librăriei Cărturești Verona. Luna octombrie aduce cititorilor cea de-a doua întâlnire cu noul moderator al evenimentului, Flavius Ardelean, Marketing Manager Editura Nemira, dar și o primă întâlnire cu o carte ce iese din sfera literaturii SF & Fantasy abordate în cele şapte ediţii de până acum. Pentru 28 octombrie, membrii Clubului de lectură Nemira au ales volumul „Doamna din lac” de Raymond Chandler, creatorul romanului polițist modern american.

Romanul „Doamna din lac” aduce în prim plan un personaj celebru în lumea detectivilor din literatură, Philip Marlowe. Acesta este un personaj ca nimeni altul, rece, sfidător faţă de autoritate, alcoolic, cinic, atent la detalii, cu o minte ascuţită şi cu o putere de deducţie fantastică. În „Doamna din lac”, Philip Marlowe anchetează dispariția soției unui om de afaceri. Acesta crede că soţia a fugit cu amantul său, însă întâlnirea dintre soţ şi amant va dovedi că nimeni nu ştie de fapt unde este Crystal, soţia „buclucaşă”.Philip Marlowe intră în acţiune, pornind pe urmele ei.

De ce ar trebui citită această carte? Pentru că cititorii vor avea şansa să îl cunoască pe Philip Marlowe, un detectiv  memorabil şi cu o personalitate puternică ce intră în categoria detectivilor faimoşi din literatură precum Sherlock Holmes şi Hercule Poirot. Pentru că romanul „Doamna din lac” este scris de unul dintre cei mai buni scriitori de romane poliţiste din lume, dar şi unul dintre cei mai controversaţi scriitori ai epocii sale. Pentru că romanul „Doamna din lac” a fost ecranizat în anul 1947 în regia lui Robert Montgomery care a încercat o tehnică neconvenţională de filmare pentru perioada respectivă. Camera este utilizată ca protagonist, celelalte personaje vorbind direct către cameră (reprezentându-l, de fapt, pe Philip Marlowe). Vocea lui Philip Marlowe îi aparţine lui Montgomery, iar pe parcursul filmului chipul acestuia se vede doar în reflecţii.

Cei care vor să participe în Clubul de Lectură Nemira din 28 octombrie şi să îl cunoască pe  Philip Marlowe,  „fără de care literatura poliţistă ar fi fost cu totul altfel” (The Guardian), se pot înscrie accesând următorul link. Pentru informaţii legate de întâlnirile cititorilor, cărţile puse în discuţie în fiecare lună şi nu numai, vă așteptăm pe pagina de Facebook a Clubului de lectură Nemira

Poveştile sunt cu atât mai frumoase, cu cât ai pe cineva cu care să le împărtășești. Clubul de lectură Nemira este locul unde călătoria spre lumea fascinantă a cărţilor bune începe.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *