Doctor Sleep, sequel la The Shining de Stephen King

stephenStephen King, a cărui zi de naștere este astăzi, a povestit zilele acestea despre continuarea cărții The Shining, Doctor Sleep (carte ce va fi lansată pe 24 septembrie în  State). Aici, acțiunea începe la un an după finalul din The Shining (apărut pentru prima dată în 1977) și urmărește povestea lui Danny Torrance, puștiul de 5 ani care a supraviețuit evenimentelor terifiante de la Hotelul Overlook. Așa cum mulți dintre cititorii cărții The Shining s-au întrebat ce s-a întâmplat cu micul Torrance după ce a crescut și King a avut această curiozitate.

King a fost adeseori rugat să spună ce s-a întâmplat cu puștiul, însă lui King nu îi place să se întoarcă în trecut. Mulți dintre cititori au citit cartea când erau puști și, așa cum declară King, s-au speriat ușor, pentru că … erau copii. Acum va fi nevoie să producă același efect adulților, copiilor care au crescut, care sunt mai greu de speriat. Iar King pare a fi găsit și rețeta pentru acest lucru. Iubirea sau, mai degrabă, atașamentul cititorilor față de personaje și disperarea cititorilor în momentul în care aceste personaje sunt rănite.

Pe scurt, în Doctor Sleep îl vom întâlni pe Dan care a crescut iar acum este un adult în toată firea. Acesta încă este bântuit de locuitorii de la Hotelul Overlook și dornic să scape de ”moștenirea” tatălui său de disperare, alcoolism și violență. Dan se stabilește în New Hampshire și lucrează într-un sanatoriu unde abilitățile sale mentale oferă confortul final celor care mor. Cu ajutorul unei pisici care poate să vadă viitorul, Dan devine Doctor Sleep. La sanatoriu o cunoaște pe Abra, o fată de 12 ani, cu abilități extraordinare, pe care trebuie să o salveze de rupul călătorilor nemuritori, The True Knot, care traversează întreaga țară și se hrănesc cu copiii cu abilități speciale.

Cu ocazia zilei de naștere a scriitorului Stephen King, Editura Nemira oferă cititorilor o reducere de 50% la toate titlurile individuale ale autorului și o reducere de 55% la Pachetul Turnul întunecat.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *