Drood – o poveste cu fantome?

Dan Simmons, cunoscut pentru abilitatea sa extraordinară de a împleti elementele de istorie cu cele horror şi fantasy, ne oferă un roman plin de mister şi suspans, avându-l ca erou principal pe nimeni altul decât pe celebrul scriitor Charles Dickens.

Intriga romanului se dezvoltă în jurul unui personaj misterios, care i se arată lui Dickens în contextul unui accident feroviar. Scriitorul, fascinat de această apariţie parcă din altă lume, devine obsedat de ideea de a îl găsi pe Drood. În această aventură, autorului i se alătură şi Wilkie Collins, romanul împrumutând vocea şi perspectiva personală a acestuia din urmă.

Măiestria lui Simmons se reflectă nu numai în stilul unic de a scrie, ci mai ales în faptul că ţine cititorul în cumpănă: personajul există cu adevărat sau este plăsmuirea imaginaţiei celor doi? Este această carte o poveste cu fantome, dar fără fantome, sau numai explorează subtil cele mai adânci dedesubturi ale minţii umane?

Efectele supra-realiste, personajele bine conturate, cu un Collins ce frizează nebunia, polivalenţa relaţiei dintre Dickens şi colaboratorul său, imaginile vizuale de un realism impresionant, toate acestea sunt numai câteva elemente care dau romanului lui Simmons greutate şi valoare.

Dacă vreţi şi voi să aflaţi cine este Drood, profitaţi de reducerea de 37% la peste 40 de titluri Fantasy & Horror din acest week-end, numai pe Nemira.ro!

 

2 Commentarii

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *